Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΓ. Περιστέρης: Θέμα εβδομάδων οι υπογραφές για Εγνατία Οδό

Γ. Περιστέρης: Θέμα εβδομάδων οι υπογραφές για Εγνατία Οδό

Θέμα εβδομάδων είναι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για την Εγνατία Οδό, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο επικεφαλής του Ομίλου, Γ. Περιστέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος μέχρι να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα από πλευράς δημοσίου και να αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος παραχώρησης.

Αναφορικά με την προσφυγή που έχει καταθέσει στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής Οδού το έτερο σχήμα (Vinci – Μυτιληναίος), όπως εκτίμησε ο κ. Περιστέρης δεν θα επηρεάσει την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας. 

Για το διαγωνισμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το επίσημο πρακτικό. Όσο για τις πρότυπες προτάσεις, όπως οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και παράκαμψη του Κηφισού (ο άξονας Ελευσίνα – Οινόφυτα) ο κ. Περιστέρης υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποια πρόοδος στη διαδικασία.

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των δημόσιων έργων, είπε πως «το κακό είναι ότι εμείς το ανεκτέλεστο το μειώνουμε συνεχώς και ταχύτατα γιατί παραδίδουμε πολύ γρήγορα τα έργα. Γι’ αυτό και μας ενδιαφέρει περισσότερο να βρίσκουμε συνεχώς νέα έργα. Οργανωτικά είμαστε καθ’ όλα ικανοί να υλοποιήσουμε τις συμβάσεις που έχουμε αναλάβει. Εξάλλου, το μισό ανεκτέλεστο της ΤΕΡΝΑ αφορά συμβάσεις εντός του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ».

Η γενική συνέλευση ενέκρινε, μεταξύ άλλων, την αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ από “ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ Συμμετοχών, Ακινήτων και Κατασκευών”, το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών καθώς και το πρόσφατο placement περίπου 6 εκατ. μετοχών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ