Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Οικονόμου: Ήταν απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα όλα αυτά που έγιναν

Γ. Οικονόμου: Ήταν απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα όλα αυτά που έγιναν

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «στον τομέα της αποτροπής είχαμε μια τραγική αποτυχία. Δεν μασάω τα λόγια μου. Υπήρξε μια τραγική αποτυχία τεκλείως ξένη σε σχέση με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει η ΕΛΑΣ. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες. Θα έχουμε και άλλες απομακρύνσεις και βεβαίως ότι μας δείξει η έρευνα που διατάχθηκε θα σημάνει και αντίστοιχες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εκεί. Ήταν απαράδεκτο».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για την αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ όσον αφορά στην αποτροπή της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας (07/08/2023) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ» καθώς από τη μία δεν αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για τους χούλιγκαν που έρχονταν στη χώρα και από την άλλη κινητοποιήθηκαν και οι συλλήψεις έγιναν άμεσα.

Μάλιστα, φανέρωσε πως υπάρχει «υψηλή πιθανότητα ως βεβαιότητα ανάμεσα στους συλληφθέντες να είναι ο δράστης της δολοφονίας. Έχουμε στοιχεία που θα αξιοποιήσουμε», ωστόσο δεν ανέφερε ούτε αν ο ίδιος είχε λάβει ενημέρωση για τα έγγραφα που μιλούσαν για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ότι έρχονταν στην Ελλάδα ούτε ποιος έπρεπε να δράσει και να δώσει τις αντίστοιχες εντολές για ν’ αναχαιτιστούν οι χούλιγκαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής που έκαναν, ούτε γιατί δεν είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, εφόσον η ΕΛΑΣ γνώριζε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ