Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑποτελέσματα – ρεκόρ για την Alumil Μυλωνάς

Αποτελέσματα – ρεκόρ για την Alumil Μυλωνάς

Επιβεβαιώνοντας ότι βαδίζει από το καλό στο καλύτερο και ότι η συμφωνία με τις τράπεζες το 2021 ήταν άκρως εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές, η εταιρεία Αλουμύλ Μυλωνάς πέτυχε νέο ρεκόρ αποτελεσμάτων στο 1ο εξάμηνο του 2022, βάζοντας παρακαταθήκη για την καλύτερη χρήση της ιστορίας της στο σύνολο του 2022.

Η Αλουμύλ Μυλωνάς μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο τη δεκαετία από το 2008 έως και το 2015, όταν η οικονομική κρίση στη χώρα και η «καταστροφή» κάθε οικοδομικής δραστηριότητας, έφερε την εταιρεία προ αδιεξόδου. Την ίδια περίοδο, ο δανεισμός αποτελούσε πολύ ισχυρό βραχνά, όμως η συμφωνία με τις τράπεζες το 2021 που μετατρέπει τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό σε μακροπρόθεσμο, άλλαξε εντελώς τα δεδομένα.

Η συμφωνία της εισηγμένης με τις τράπεζες ήταν κοινά επωφελής, καθώς τόσο ο βασικός μέτοχος Γιώργος Μυλωνάς κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρείας του και να πετύχει την αναχρηματοδότηση που της ήταν απαραίτητη, όσο και οι τράπεζες πέτυχαν να αποφύγουν το «κούρεμα» από το οφειλόμενο ποσό των 158 εκατ. ευρώ, που θα τους επιστραφεί μέχρι το 2033.

H εταιρεία μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης είχε επιστρέψει στην κερδοφορία τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τα αποτελέσματα του 2021 που ήταν τα καλύτερα της ιστορίας της, ενώ το πρώτο μισό του 2022 έρχεται να δείξει περαιτέρω πολύ μεγάλη βελτίωση.

Αύξηση 178% στα καθαρά κέρδη το 1ο εξάμηνο

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 λοιπόν, ο κύκλος εργασιών εκτοξεύτηκε στα 206 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 46,5% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος το 2021 που ήταν στα 140,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματά της έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ και στα 25,3 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι (+178,3%).

Σε επίπεδο εταιρείας, σημείωσε το πρώτο μισό του 2022 αύξηση τζίρου κατά 56,2%, στα 141,2 εκατ. ευρώ, έναντι 90,4 εκατ. ευρώ το 2021. Όσο για τα καθαρά κέρδη, αυτά εκτοξεύθηκαν στα 14,7 εκατ. ευρώ, από 4,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας ιλιγγιώδη αύξηση 242%.

Οι ισχυρές επιδόσεις της Alumil, παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία την προηγούμενη περίοδο και τώρα η ενεργειακή κρίση, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του ομίλου η οποία επικεντρώνει στις επενδύσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Γιώργος Μυλωνάς, σημείωσε: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Alumil κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιταχύνοντας της βιώσιμη ανάπτυξή της. Για μία ακόμα φορά πετύχαμε αύξηση ρεκόρ στα κέρδη και τον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας, σε ένα μάλιστα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που σημαδεύεται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022, αλλά και της προηγούμενης περιόδου, δικαιώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο και τη στρατηγική ανάπτυξης που με συνέπεια ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Στρατηγική που έχει καταστήσει την Alumil έναν από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με μεγάλη διεθνή δραστηριοποίηση και ο οποίος επιδεικνύει όλα εκείνα τα ζωτικά στοιχεία που έχει ανάγκη η Ελληνική Οικονομία: καινοτομία, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, επενδύοντας διαρκώς σε νέα και καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, υπερκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει».

Το εργοστάσιο στην Ξάνθη και το εκτόπισμα της εταιρείας

Την περασμένη Άνοιξη επαναλειτούργησε μετά από οκτώ χρόνια το εργοστάσιο του ομίλου στην Ξάνθη, το οποίο είχε κλείσει λόγω της κρίσης το 2013.

Η Αλουμύλ Μυλωνάς, ιδρύθηκε το 1988, ενώ στο Χ.Α. εισήλθε στις αρχές του 1998. Μέσα σ’ αυτά τα 34 χρόνια έχει καταστεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες, καθώς διαθέτει παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, σε όλες τις ηπείρους, με 32 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο, ενώ απασχολεί 2.700 εργαζόμενους. Διαθέτει 12 εργοστάσια σε έξι χώρες: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, ενώ άνω του 80% των πωλήσεων κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού.

Διαθέτει επίσης ιδιωτικά καταστήματα πωλήσεων και διανομής σε Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κροατία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κύπρος, Τουρκία, Αίγυπτος, Αυστραλία, Ρωσία, Ινδία. Διαθέτει πάνω από 10.000 συνεργάτες παγκοσμίως, έχοντας συνεργασίες με ισχυρές ομάδες μηχανικών (Ελλάδα, Η.Π.Α, Ρουμανία, Σερβία, Ντουμπάι, Ινδία).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ