Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΑνακάμπτουν οι αγορές - Άλμα άνω του 30% σημειώνει η μετοχή της...

Ανακάμπτουν οι αγορές – Άλμα άνω του 30% σημειώνει η μετοχή της Credit Suisse

Άνοδο κατέγραψαν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τους χθεσινούς κλυδωνισμούς στις αγορές λόγω της Credit Suisse.

Στις 10:10 ώρα Ελλάδας, το Παρίσι κατέγραψε άνοδο 1,49%, η Φρανκφούρτη σημείωσε άλμα 1,52% και το Λονδίνο ήταν ενισχυμένο κατά 1,40%, ύστερα από τη βουτιά άνω του 3% που σημείωσαν χθες, Τετάρτη.

Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψε η μετοχή της Credit Suisse, σημειώνοντας άλμα άνω του 30%, μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας ότι θα της παράσχει ρευστότητα.

Οι ρυθμιστικοί φορείς της Ελβετίας επενέβησαν σήμερα πετώντας σωσίβιο ρευστότητας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εμβληματική Crédit Suisse, κίνηση άνευ προηγουμένου από την ελβετική κεντρική τράπεζα, καθώς οι μετοχές της τράπεζας κατακρημνίστηκαν με εφιαλτικό τρόπο χθες Τετάρτη, έφθασαν να υποχωρούν ακόμη και πάνω από 30% στο χρηματιστήριο, προτού κλείσουν στο -24,24%. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Crédit Suisse ανακοίνωσε πως δανείσηκε ως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (50,6 δισεκ. ευρώ) από την κεντρική τράπεζα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ