Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑδ. Γεωργιάδης: Πως θα λειτουργήσει η εστίαση

Αδ. Γεωργιάδης: Πως θα λειτουργήσει η εστίαση

H απόφαση για να ανοίξει η Εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορούν να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει και ο Τουρισμός.

Αυτό δήλωσε σε ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως διευκρίνισε ο Υπουργός, σε πρώτη φάση η εστίαση θα λειτουργήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους με τα ίδια μέτρα που ίσχυαν και πέρυσι, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι τα μέτρα προστασίας θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες και σίγουρα πολύ νωρίτερα από τις 3 Μαΐου.

Σχετικά με την αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί, σημείωσε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα και είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά ο ίδιος θεωρεί λογικό πως δε θα χρειάζεται η αποστολή sms για να πάει κάποιος σε ένα μαγαζί.

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε θα δοθούν τα χρήματα της επιδότησης που έχει ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της Εστίασης, είπε ότι εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχε πει όταν ανακοινώθηκε το μέτρο, ότι δηλαδή στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα και μετά από λίγες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση του ποσού που θα εγκριθεί.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ