Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣ«Έσπασε» τη… μπάνκα η Πειραιώς με προσφορές που ξεπέρασαν τα 14 δισ....

«Έσπασε» τη… μπάνκα η Πειραιώς με προσφορές που ξεπέρασαν τα 14 δισ. ευρώ

Πετυχαίνοντας υπερκάλυψη πάνω από δέκα φορές, με τα συνολικά κεφάλαια που προσφέρθηκαν να ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ, η Πειραιώς Financial έξανε επίδειξη δύναμης στο placement που ολοκληρώθηκε χθες, καθιστώντας αυτή την έκδοση την κορυφαία που έχει καταγραφεί στα χρονικά της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς.

Και τούτο διότι κεφάλαια 14 δισ. ευρώ σε ανάλογη έκδοση ή για οποιοδήποτε λόγο, ουδέποτε είχαν «παρελάσει» ξανά από το Χ.Α. για μια μετοχή, κάτι που ασφαλώς αναβαθμίζει όλο το οικοσύστημα του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αναμένονται σήμερα, νωρίς το πρωί πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Πρόκειται για μια έκδοση που εκτός από μεγάλη επιτυχία της συγκεκριμένης τράπεζας, μαρτυρά και το μέγεθος των κεφαλαίων που περιμένουν να ποντάρουν στο ελληνικό χρηματιστήριο και σε ελληνικά assets ευρύτερα.

Ένας πακτωλός διεθνών κεφαλαίων δείχνει ότι θέλει να επενδύσει σε ελληνικά, αξιόπιστα και με προοπτική assets, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για μια (ακόμα) μικρή, ρηχή, περιφερειακή αγορά όπως το Χ.Α. που ευρίσκονταν επί 13 χρόνια σε επενδυτική… καραντίνα, μακριά από τη μεγάλη «πίτα» της διεθνούς ρευστότητας.

Οι ξένοι επενδυτές έκαναν προσφορές αξίας 13 δισ. ευρώ, ενώ οι προσφορές από την Ελλάδα έφτασαν στο 1 δισ. ευρώ.

Λόγω της έντονης ζήτησης, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διευκρίνισε ότι προσφορές σε επίπεδο τιμής κάτω των 4 ευρώ δεν θα ληφθούν υπόψη στην κατανομή μετοχών, «κλειδώνοντας» έτσι την τιμή διάθεσης στο ανώτατο σημείο του εύρους τιμών. Υπενθυμίζεται ότι με τη διάθεση του 27% των μετοχών στα 4 ευρώ το ΤΧΣ θα αντλήσει έσοδα 1,333 δισ. ευρώ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ