Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣProfile Software: Οι βραβευμένες λύσεις για Ναυτιλία και Family Offices και το...

Profile Software: Οι βραβευμένες λύσεις για Ναυτιλία και Family Offices και το διεθνές αποτύπωμα

Έχοντας καταστεί η πλέον διεθνοποιημένη ελληνική εταιρεία πληροφορικής, η Profile Software εξάγει τεχνολογία σε περισσότερες από 45 χώρες σε τέσσερις ηπείρους, αποτελώντας φωτεινό πρεσβευτή της χώρας μας διεθνώς. Αν κάτι αντιπροσωπεύει το management αυτής της ελληνικής εταιρείας χρηματοοικονομικού λογισμικού είναι η μεθοδικότητα και η συνέπεια. Ο Όμιλος έχει 30 χρόνια ηγετικής θέσης στην ελληνική αγορά καθώς ιδρύθηκε το 1990, ενώ το 2003 πέρασε το κατώφλι του ελληνικού χρηματιστηρίου ως μια μικρή, τότε, εταιρεία πληροφορικής.

Με στέρεα και προσεγμένα βήματα, χωρίς εντυπωσιασμούς και «τυφλά» ανοίγματα, η Profile Software έχει να παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα, έχοντας ήδη καταστεί μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του κλάδου στη ΝΑ Ευρώπη, με το 70% των εσόδων της από το εξωτερικό.

Με τα χρόνια έχει «χτίσει» αξιοσημείωτη τεχνογνωσία, δημιουργώντας εξελιγμένα προγράμματα wealth management, λύσεις για τον τομέα της τραπεζικής, συστήματα πληρωμών, συστήματα διαχείρισης χαρτοφυλακίου κ.α.

Ειδικότερα για τον τομέα της Ναυτιλίας, ο όμιλος έχει αναπτύξει και υλοποιήσει την κορυφαία λύση διεθνώς Axia Family Office, μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα διαχείρισης χαρτοφυλακίου για single & multi-family offices, με πλήθος εγκαταστάσεων σε γνωστούς αντίστοιχους οργανισμούς. Η Axia Family Office έχει έτοιμες διασυνδέσεις με τους περισσοτέρους custodians ανά τον κόσμο (πλέον των 40 connections).

Η πλατφόρμα Axia έχει λάβει τις περισσότερες διακρίσεις από οίκους όπως Celent, Gartner και Aite, συνέπεια της μοναδικής ευελιξίας που προσφέρει στον μοντέρνο officer με αναφορές και εύκολο στην παραμετροποίηση dashboard. Επιπρόσθετα προσφέρει στο family office όλες τις λειτουργικότητες για τη διαχείριση περιουσίας, με εργαλεία για την ανάλυση της απόδοσης και  του ρίσκου, consolidated reporting και secure digital apps για τους διαχειριστές και τους principals.

Επιπλέον, στον τομέα της διαχείρισης των δανειακών χαρτοφυλακίων (δάνεια, leasing agreements, hedging derivatives) διαθέτει τη λύση Acumen.plus Loan Portfolio Management που προσφέρει μοναδική ευελιξία και αυτοματοποίηση ενόψει της διακοπής του Libor και της εισαγωγής νέων τύπων risk free rates (RFRs).

Το σύστημα υποστηρίζει ολοκληρωμένη διαχείριση κινδύνων του δανειακού χαρτοφυλακίου, τυποποίηση των διαδικασιών και curve management με πολλαπλές μεθόδους υπολογισμού δανείων βάσει των νέων RFR rates (daily, term, index). Διαθέτει έτοιμες αναφορές που καλύπτουν περιοδικές πληρωμές αλλά και προβλέψεις ανά προϊόν.

Αξιοποιώντας τις εφαρμογές που έχει αναπτύξει η Profile, οι Ναυτιλιακές και τα Family Offices αυτοματοποιούν τις διαδικασίες τους ενώ παράγουν αναφορές εύκολα και γρήγορα. Η απεικόνιση των δεδομένων μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως των απαιτήσεων και οι οργανισμοί επωφελούνται από μια προηγμένη και οικονομική λύση, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.

Ναυαρχίδα των προϊόντων που παρέχει o όμιλος, είναι το Axia Suite, μια πλατφόρμα που καλύπτει επάξια όλες τις απαιτήσεις, αναφορικά με τη διαχείριση των επενδύσεων μιας εταιρείας από Asset, Wealth και Fund Management έως Family Offices, Βanking Custody και Private Βanking.

Ποια είναι η Profile

Η Profile Software διαθέτει παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Αμερική, επενδύοντας με συνέπεια σε τεχνολογικά προηγμένες λύσεις, τόσο για νεοφυείς όσο και για παραδοσιακούς τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, είτε με απευθείας συνεργασία είτε μέσω αξιόπιστου δικτύου συνεργατών. Επενδύει συστηματικά πλέον του 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε R&D, κάτι που μαρτυρά τις προτεραιότητές της. Η συνεχής επένδυση σε έρευνα και ανάπτυξη καθώς και η διαρκής επικοινωνία με πελάτες και συνεργάτες διεθνώς, παρέχουν στον όμιλο γνώση για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, μακριά από «στείρες» θεωρητικές προσεγγίσεις, προσδίδοντάς της ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να διαμορφώνει τα προγράμματά της πάνω στις ανάγκες της αγοράς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% των εσόδων της έρχεται από ιδιοπαραγόμενα προϊόντα. Με τα χρόνια έχει «χτίσει» αξιοσημείωτη τεχνογνωσία, δημιουργώντας εξελιγμένα προγράμματα wealth management, ολιστικές λύσεις για τον τομέα της τραπεζικής, συστήματα πληρωμών, συστήματα διαχείρισης χαρτοφυλακίου και λύσεις για τη ναυτιλία.  Χαρακτηριστικά δε έχει αναπτύξει (τη χρονιά που διανύουμε) τη νέα πρωτοπόρα και καινοτόμα λύση για digital banking «Finuevo Digital» ενώ έχει εξελίξει και επανασχεδιάσει την τραπεζική πλατφόρμα που έχει εγκαταστήσει σε neobanks και παραδοσιακούς οργανισμούς ώστε να προσφέρει την μοναδική ευελιξία, τεχνολογία και ανταγωνιστικότητα που χρειάζονται οι σύγχρονοι τραπεζικοί οργανισμοί.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μια άτυπη «λίγκα» 15-20 εταιρειών διεθνώς που «χτυπούν» συγκεκριμένα και πολύ εξειδικευμένα έργα, δημιουργώντας κορυφαίες τραπεζικές και χρηματοοικονομικές πλατφόρμες, τις οποίες χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες κεντρικές αλλά και ιδιωτικές τράπεζες.

Την τελευταία πενταετία η Profile έχει διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της, έχοντας υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και εξαγορές. Με δύο σημαντικές εξαγορές την τελευταία 4ετία, έχει βάλει γερές βάσεις στην «καρδιά» της Ευρώπης. Τον Ιούλιο του 2017 εξαγόρασε τη γαλλική εταιρεία Login SA που εδρεύει στο Παρίσι και είναι εξειδικευμένη στην ανάπτυξη συστημάτων Treasury, τα προϊόντα της οποίας έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου και διατίθενται διεθνώς.

Το Μάρτιο του 2021 προχώρησε στην εξαγορά της Centevo με έδρα τη Στοκχόλμη κάτι που διεύρυνε τη γεωγραφική ζώνη δραστηριότητας προς τη Σκανδιναβία. Σε λειτουργικό επίπεδο, το 2021 η Profile παρουσίασε δυναμική πορεία με ενέργειες που συνέβαλαν θετικά στην επίτευξη των αποτελεσμάτων. Η παρουσίαση νέων λύσεων για τον τραπεζικό τομέα οδήγησε σε νέες συμφωνίες ύψους 13 εκατ. ευρώ με 23 οργανισμούς σε 11 χώρες, αλλά και σε νέες διεθνείς διακρίσεις στο πλαίσιο κλαδικών αναλύσεων από ειδικευμένες εταιρίες. Η Profile Software απασχολεί περί τους 210 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι περίπου οι 120 στην Ελλάδα, ενώ έχει ξεκινήσει μεγάλη επένδυση 5 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη όπου δημιουργεί hub τεχνολογίας και ενισχύει την τοπική απασχόληση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ