Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑMarket Pass: Μέχρι 8 Ιανουαρίου η αίτηση για ψηφιακή κάρτα

Market Pass: Μέχρι 8 Ιανουαρίου η αίτηση για ψηφιακή κάρτα

Μέχρι την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, θα είναι «ανοιχτές» οι αιτήσεις για το Market Pass II για όσους επιλέξουν να πληρωθούν έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι αν κάποιος υπέβαλε την αίτηση του μετά τις 31 Οκτωβρίου, τότε τα ποσά θα καταβληθούν στην ψηφιακή κάρτα ή στην τράπεζα μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Τα νοικοκυριά θα δουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στον τραπεζικό λογαριασμό τους ή στην ψηφιακή κάρτα (ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης της ενίσχυσης που έχουν επιλέξει).

Σημειώνεται ότι διπλάσια οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις αυτόματα στους δικαιούχους του Market Pass ΙΙ (Αύγουστος – Οκτώβριος 2023). Ειδικότερα, χορηγείται ενίσχυση 20% επί του μηνιαίου ύψους αγορών. Υπενθυμίζεται πως στην καταβολή του Market Pass στο σύνολο της χώρας προβλέπεται χορήγηση 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών.

Πιο αναλυτικά, το μηνιαίο ύψος αγορών ορίζεται σε 220 ευρώ, για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο αγορών το ποσό των 1.000 ευρώ. Το όριο αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι εξαρτώμενα τέκνα.

Πώς θα λάβουν την ενίσχυση οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση με τον τρόπο που έλαβαν ή θα λάβουν την ενίσχυση του Market Pass II, δηλαδή:

-είτε μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους με ημερομηνία λήξης της ισχύος της την 29η Φεβρουαρίου 2024.

-είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που της αναλογεί.

Περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης

Εντός του Ιανουαρίου 2024, και πριν την τελευταία προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμών, διενεργούνται τελικοί έλεγχοι για όλους τους αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους του Market Pass και λαμβάνουν την ενίσχυση των μηνών Αυγούστου-Οκτωβρίου 2023 αυτόματα, όσο και τους νέους αιτούντες. Μετά τον έλεγχο και την πλήρωση των προϋποθέσεων διενεργείται σχετική πληρωμή. Σε περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή στον τραπεζικό του λογαριασμό ο αιτών που θα ενημερώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο θα έχει δικαίωμα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις μετά την 8η Ιανουαρίου 2024 και να επανυποβάλλει την αίτηση μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2024.

Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό πραγματοποιείται έως την 31η Ιανουαρίου 2024. Εάν υπάρξει απόρριψη της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης, δεν επιτρέπεται η αλλαγή του μέσου καταβολής της ενίσχυσης.

Σημειώνεται ότι η παράταση του χρονικού διαστήματος υποβολής των αιτήσεων για όλους τους δικαιούχους του Market Pass 2 αποφασίστηκε για λόγους επιχειρησιακής ευθυγράμμισης των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης και ιδίως για την αντιμετώπιση μη εκκαθαρισμένων φορολογικών δηλώσεων εξαιτίας των παρατάσεων υποβολής τους από τους πληγέντες των φυσικών καταστροφών.

Το Market Pass πήρε και επίσημα παράταση για τους μήνες Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2023 μόνο σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ