Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΧ. Μεγάλου: Οι τράπεζες το «εμβόλιο» για την ανάκαμψη της οικονομίας

Χ. Μεγάλου: Οι τράπεζες το «εμβόλιο» για την ανάκαμψη της οικονομίας

Οι τράπεζες θα παράσχουν τη γνώση και την εμπειρία τους προκειμένου η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα, η αξιολόγηση των projects και η διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης να έχουν τον μέγιστο δυνατό αντίκτυπο στην αγορά». Αυτό υπογράμμισε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ειδικότερα, ο κ. Μεγάλου ανέφερε πως η Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και οι υπόλοιπες τράπεζες δοκιμάστηκαν επιτυχώς στη διάρκεια της πανδημίας, του lockdown και γενικότερα της κρίσης και στο μέλλον θα διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένεται να λάβει, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (RFF), 32 δις ευρώ μέσα στα επόμενα 5-7 χρόνια και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε ανάπτυξη 3% μεσοπρόθεσμα. «Αν στα κεφάλαια από το Ταμείο, προστεθούν και οι πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα, τότε τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην ελληνική Οικονομία θα ανέλθουν στα 80 δισ ευρώ, ένα ισοδύναμο του 40% του ελληνικού ΑΕΠ», πρόσθεσε.

Τέλος, τόνισε οι τράπεζες βαδίζουν «χέρι-χέρι» με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αλλά και με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ώστε η χώρα να καταφέρει να ανακάμψει το συντομότερο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ