Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤραγωδία στα Τέμπη: "Όσο αναποδογυρίζαμε καιγόμασταν κιόλας", αναφέρει μάρτυρας

Τραγωδία στα Τέμπη: “Όσο αναποδογυρίζαμε καιγόμασταν κιόλας”, αναφέρει μάρτυρας

Εφιαλτικές είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις σχετικά με την τραγωδία που προκλήθηκε από την μετωπική σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα.

Σε ανθρώπινο λάθος αλλά και σε σωρεία αστοχιών και σφαλμάτων συγκλίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδείξεις για το πως συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα από τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών, μιας επιβατικής και μιας εμπορευματικής κοντά στα Τέμπη, στην περιοχή Ευαγγελισμός, με αποτέλεσμα 38 άνθρωποι μέχρι στιγμής να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η αμαξοστοιχία IC 62 που είχε αναχωρήσει χθες Τρίτη 28 Φεβρουαρίου από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη εκινείτο, αν και υπάρχει διπλή γραμμή, στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, ρεύμα καθόδου προς Αθήνα, με την εμπορευματική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα. Προς το παρόν όλα πιθανολογούνται για τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας, καθώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

«Όσο αναποδογυρίζαμε καιγόμασταν κιόλας», δήλωσε ένας νεαρός άντρας που μίλησε στις κάμερες έχοντας στο πρόσωπό του εμφανή τα σημάδια από το δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη. «Έφυγε το μωρό από το καρεκλάκι και σφήνωσε. Ψάχναμε να το βρούμε» δήλωσε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

«Ξαφνικά εκεί που ήμασταν μια χαρά έγινε μια μεγάλη σύγκρουση. Πεταχτήκαμε μπροστά. Έσπασαν τα τζάμια και ξέσπασε και φωτιά. Η σύγκρουση ήταν τρομαχτική αλλά σιγά σιγά βρήκαμε έξω», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στο 5ο βαγόνι, το οποίο υπέστη τις λιγότερες ζημιές από την φονική σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Την στιγμή της σύγκρουσης καταλαβαίνουμε ότι εκτροχιαζόμαστε. Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε από κάπου. Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί ήταν στα πρώτα βαγόνια και ήταν εκεί νέα παιδιά» είπε μια γυναίκα, η οποία ευχαρίστησε τα νεαρά άτομα που την βοήθησαν να απομακρυνθεί. «Άνοιξαν την πόρτα, μας πήραν τα πράγματα, μας βοήθησαν πολύ» τόνισε. Μιλώντας για την κατάσταση που αντίκρισε όταν βγήκε από την αμαξοστοιχία δήλωσε ότι ήταν τραγική. «Ο καπνός σε έπνιγε στο 6ο βαγόνι όχι μπροστά».

*Με πληροφορίες από ertnews.gr

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ