Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα σχέδια Προκοπίου για Σκαραμαγκά

Τα σχέδια Προκοπίου για Σκαραμαγκά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σχεδιασμοί του Γιώργου Προκοπίου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Μιλώντας στο finupnews, ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι το ξεκίνημα της έντονης δραστηριοποίησης του ναυπηγείου αφορά σε επισκευές πλοίων LNG αρχής γενομένης από τα πλοία του Ομίλου του, που φτάνουν τον αριθμό 29. Ο διακεκριμένος πλοιοκτήτης εκτιμά ότι τα ναυπηγεία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά, ενώ πρόσθεσε ότι και τα πλοία τύπου suezmax θα μπορούσαν να επισκευαστούν στο Σκαραμαγκά.

Αναφερόμενος σε περαιτέρω σχεδιασμούς, είπε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για επισκευή γερμανικών υποβρυχίων, γεγονός που εάν επέλθει τελική συμφωνία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το επισκευαστικό έργο του ναυπηγείου.

Ακόμη ο κ. Προκοπίου εκτιμά πως και η αγορά των mega yachts είναι σημαντική. Ερωτώμενος από το finupnews για το ενδεχόμενο να…ενισχύσει η κυβέρνηση τα ναυπηγεία με το χτίσιμο πολεμικών πλοίων, επεσήμανε ότι δεν αγόρασε τα ναυπηγεία για να έχει κρατικές δουλειές, αλλά για να τα καταστήσει ανταγωνιστικά. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, «βεβαίως είναι σε θέση ο Σκαραμαγκάς να κατασκευάσει κορβέτα, ένα εγχείρημα για το οποίο ωστόσο θα απαιτηθεί πλήρης σχεδιασμός και πολύς χρόνος για να έλθει εις πέρας».

Σε ερώτηση για την ένταξη στο δυναμικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, είπε πως ο κ. Βαρβιτσιώτης από τη στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική είχε πάντα μια θέση κοντά του, καθότι ενδιαφέρεται για τη ναυτιλία και είναι λάτρης της θάλασσας. Στο ναυπηγείο θα κατέχει ηγετική θέση.

Η συνομιλία μας με τον κ. Προκοπίου έλαβε χώρα στο περιθώριο της εκδήλωσης του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου, για την επέτειο 60 χρόνων από την ίδρυση του Κυπριακού νηολογίου. Ο κ. Γιώργος Προκοπίου, τον Οκτώβριο του 2023 στη Λεμεσό, βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ως κορυφαία προσωπικότητα για την Κυπριακή ναυτιλιακή κοινότητα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ