Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΣτο δρόμο προς τις εκλογές

Στο δρόμο προς τις εκλογές

Γράφει η Σοφία Λαλιωτίτη

Κλιμακώνει τη σύγκρουση ο Σύριζα, μιας και η πρόταση δυσπιστίας  είναι το “επόμενο βήμα” στην προεκλογική αντιπαράθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι εκλογές και τα διλήμματα της κάλπης φέρνουν τα κόμματα που φλερτάρουν την εξουσία σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης.

Και ενώ  ο πρωθυπουργός μιλά  για ανάπτυξη  το 2023, που θα προσεγγίζει το 2%,  ο  Αλέξης Τσίπρας ζητά από την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για το θέμα των υποκλοπών και  τη δημοκρατική εκτροπή, όπως ισχυρίζεται ότι έχει συμβεί.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την υπόθεση Παππά-Καλογρίτσα, η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αφωνία, εκφράζοντας την απορία για πόσο θα συνεχίσει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα..

Η σημερινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη βουλή αναμένεται να εγκαινιάσει το κλίμα μίας σκληρής πόλωσης, με έκδηλες τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τρόπο που θα διεξάγει την  προεκλογική  του εκστρατεία, κυρίως βασιζόμενο  στο μότο της συνταγματικής εκτροπής και της ακρίβειας,  ρίχνοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, το κυβερνών κόμμα που εξακολουθεί να ζητά εξηγήσεις για τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν από το γραφείο Καλογρίτσα στην οδό  Κουμουνδούρου θα στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία σε ελπιδοφόρα μηνύματα για το αύριο, στις  προοπτικές που ανοίγονται για την οικονομία και τις θετικές προβλέψεις για το επόμενο έτος.

Εξάλλου, η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Κρήτη ήταν ξεκάθαρη: «Επιδιώκω τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση». Αυτό άλλωστε, είναι και το μεγάλο στοίχημα για την ανανέωση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ