Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣημαντικό deal για την GasLog- Συγχώνευση με τον ενεργειακό βραχίονα της BlackRock

Σημαντικό deal για την GasLog- Συγχώνευση με τον ενεργειακό βραχίονα της BlackRock

Σε συμφωνία συγχώνευσης με την Global Energy & Power Infrastructure Team (GEPIF) της BlackRock ήρθε η GasLog, συμφερόντων Πήτερ Λιβανού.

Πιο συγκεκριμένα η GEPIF θα αποκτήσει όλες τις κοινές μετοχές της GasLog, εκτός από εκείνες που ελέγχονται από την οικογένεια Λιβανού και μιας 100% θυγατρικής του Ιδρύματος Ωνάση, στην τιμή των 5,80 δολαρίων ανά μετοχή.

Όπως σημειώνεται η τιμή 5,80 δολαρίων ανά μετοχή αντιπροσωπεύει premium 17% σύμφωνα με το κλείσιμο του κοινού τίτλου της GasLog στη συνεδρίαση της 19ης Φεβρουαρίου και premium 22% σε σχέση με την μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής της κατά τις τελευταίες 30 ημέρες. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, “οι μετοχές της GasLog θα διαγραφούν από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η GEPIF θα κατέχει μερίδιο περίπου 45% της εταιρείας, ενώ η οικογένεια Λιβανού και το Ίδρυμα Ωνάση θα συνεχίσουν να κατέχουν περίπου το 55%. Παράλληλα, οι προνομιούχες μετοχές της GasLog, καθώς και οι κοινές και προνομιούχες μετοχές της GasLog Partners, θα παραμένουν σε κυκλοφορία και θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο deal, ο Πρόεδρος της GasLog, Πήτερ Λιβανός, επεσήμανε πως: «Πρόκειται για το επόμενο βήμα μετασχηματισμού της GasLog, προσφέροντας στους μετόχους ένα άμεσο και σημαντικό premium για τις μετοχές τους, επιτρέποντας στην εταιρεία πρόσβαση σε κεφάλαια ανάπτυξης που δεν υπάρχουν σήμερα.

Είμαι χαρούμενος για την συνεργασία μας με την GEPIF της BlackRock, η οποία θα συμπληρώσει με ιδανικό τρόπο την ομάδα διαχείρισης της εταιρείας μας, δεδομένων των κοινών αξιών μας για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την επιχειρησιακή αρτιότητα. Η ομάδα GEPIF της BlackRock έχει ιστορικό επιτυχιών στην υποστήριξη επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών, όπως η δική μας».

Τέλος, όπως σημειώνεται, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β’ τρίμηνο του 2021, μετά τη σχετική έγκριση των μετόχων.

Β. Κοντομίχης

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ