Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠού θα πάει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Πού θα πάει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Σε τροχιά παραχώρησης που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του τρέχοντος έτους βρίσκεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Οι φάκελοι των σχημάτων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου με στόχο τους επόμενους μήνες ο διαγωνισμός να περάσει στη Β’ φάση του. Μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών θα οριστεί η ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τα σχήματα που θα έχουν εγκριθεί στη Β’ φάση του διαγωνισμού, γεγονός που αναμένεται έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαματάς ξεκίνησε από την ΕΕΣΥΠ στις 15 Δεκεμβρίου 2022, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην οποία συμμετείχαν 4ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα αναλάβουν το δικαίωμα διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης.

Το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν τα εξής επενδυτικά σχήματα :
1. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- GMR Airports Limited
2. ΜΥΤΙΛHΝΑΙΟΣ Α.Ε.-CORPORATION AMERICA AIRPORTS S.A
3. Egis Airport Operation-AKTOR CONCESSIONS SINGLE MEMBER S.A.- Aéroports de la Cote d’Azur
4. FRAPORT AG- DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E.- ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε.

Ο διαγωνισμός για το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων, η διαχείριση των οποίων δεν ανήκει στην Fraport Greece. Οι προσφορές για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας θα υποδείξουν ουσιαστικά ποιος θα κυριαρχήσει στον χώρο των αερομεταφορών της χώρας καθώς η Fraport έχει δώσει και πάλι το παρών.

Η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα αλλάξει άρδην την εικόνα της χώρας στον τομέα των μεταφορών, ο οποίος είναι κρίσιμος για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών και επισκεπτών της χώρας.

Ταυτόχρονα έχει ήδη ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για την επιλογή Συμβούλου (χρηματοοικονομικού, νομικού, τεχνικού/κυκλοφοριακού) για την παραχώρηση των υπόλοιπων 22 περιφερειακών αεροδρομίων με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή σύμβασης με τον Σύμβουλο να αναμένεται εντός του 2023.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ