Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑΠετρέλαιο: "Κατρακύλα" για τις τιμές του πετρελαίου την εβδομάδα που έκλεισε

Πετρέλαιο: “Κατρακύλα” για τις τιμές του πετρελαίου την εβδομάδα που έκλεισε

Την χειρότερη εβδομάδα, από την αρχή του έτους, διένυσαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς έκλεισαν χθες Παρασκευή με απώλειες, σβήνοντας τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη.

Πρόκειται για το χαμηλότερό τους κλείσιμο εδώ και 15 μήνες, εν μέσω της τραπεζικής κρίσης μετά τους κλυδωνισμούς σε τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η κρίση αυτή, είναι πιθανό να επηρεάσει την ανάπτυξη της οικονομίας και κατ’ επέκταση τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Και μέσα σ΄ όλα αυτά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τον επίμονο πληθωρισμό και τη σφιχτή νομισματική πολιτική.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 1,61 δολάρια ή 2,4% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 66,74 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο του επίπεδο από τις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Στην εβδομάδα, το WTI “βυθίστηκε” κατά 13%, σημειώνοντας το χειρότερο του 5νθήμερο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαΐου έχασε 1,73 δολάρια ή 2,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 72,97 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερό του επίπεδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2021.

Στην εβδομάδα, το Brent υποχώρησε κατά 11,9%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Αυγούστου.

Η πτώση των τιμών αναδεικνύει “την εύθραυστη κατάσταση της αγοράς”, τόνισε ο Ole Hansen, αναλυτής εμπορευμάτων της Saxo Bank.

Τα μέλη του OPEC+ απέδωσαν την κατρακύλα των τιμών αυτή την εβδομάδα σε οικονομικούς παράγοντες, προσθέτοντας ότι αναμένουν να σταθεροποιηθεί η αγορά.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ