Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑΑκριβότερη η τιμή της βενζίνης τις μέρες του Πάσχα

Ακριβότερη η τιμή της βενζίνης τις μέρες του Πάσχα

Με αυξημένη τιμή στα καύσιμα αναμένεται να ταξιδέψουν οι εκδρομείς του Πάσχα.Η τιμή στο λίτρο της αμόλυβδης κοντεύει να φτάσει στα δύο ευρώ και οι οδηγοί καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη ενόψει της πασχαλινής εξόδου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, «μετά την εκτίναξη που παρουσιάστηκε στο πετρέλαιο μπρεντ, παγκόσμια, λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια, δυστυχώς οι προβλέψεις δεν είναι καλές.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα δούμε την τιμή στην αμόλυβδη βενζίνη να ξεπερνά στις μεγάλες αστικές πόλεις το 1,92€/λίτρο» δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Όπως ανέφερε, «σε κάποιες περιοχές, στις νησιωτικές κυρίως και στις ορεινές περιοχές της χώρας έχει καταγραφεί άνοδος πάνω από 2 ευρώ. Απλά στις μεγάλες αστικές πόλεις προσπαθούμε κι εμείς οι πρατηριούχοι όσο το δυνατόν να κρατάμε πιο χαμηλά τις τιμές για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές στην έξοδο του Πάσχα», πρόσθεσε.

«Τους επόμενους μήνες θα έχουμε ανεβασμένες τιμές. Δεν θα είναι εύκολο να ξαναδούμε τις τιμές να προσεγγίζουν το 1,5 €/λίτρο που είχε πριν από ενάμιση χρόνο, πριν από την έναρξη του πολέμου», σημείωσε προσθέτοντας ότι οι αναλυτές αναμένουν η τιμή πετρελαίου μπρεντ να ξεπεράσει τα 120 δολάρια το βαρέλι και ενδεχομένως να φτάσει τα 130 δολάρια.

Όσον αφορά στο υψηλότερο κόστος αγοράς των καυσίμων στα νησιά ο κ. Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε ότι οι ταξιδιώτες του Πάσχα αλλά και οι κάτοικοι των νησιών θα πληρώσουν πιο πολλά για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ