Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑΓιατί οι Ευρωπαίοι ψάχνουν προϊόντα τεχνολογίας που εξοικονομούν ενέργεια

Γιατί οι Ευρωπαίοι ψάχνουν προϊόντα τεχνολογίας που εξοικονομούν ενέργεια

Σύμμαχο στην τεχνολογία για την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων που τους απασχολούν, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, αναζητούν οι καταναλωτές στην Ευρώπη όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Οι Ευρωπαίοι πολίτες δηλώνουν ένθερμοι οπαδοί της τεχνολογίας και πιστεύουν ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις σε θέματα, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η ενίσχυση της ασφάλειας και η πρόσβαση σε ποιοτική ψυχαγωγία.

Σύμφωνα με έρευνα, που διενήργησε η Samsung πανευρωπαϊκά, καθώς οι τιμές στην ενέργεια αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, το 72% των ερωτηθέντων ανησυχεί για το κόστος λειτουργίας των συσκευών στο σπίτι τους.

Από την έκθεση που δημοσιοποίησε η Samsung στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας IFA 2023, προκύπτει ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των καταναλωτών (77%) αναζητούν προϊόντα τεχνολογίας, που εξοικονομούν ενέργεια. Και μάλιστα, όχι μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και για να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Επίσης, τα δύο τρίτα (67%) θεωρούν σημαντικό η επόμενη συσκευή τους να μπορεί να συνδεθεί σε μια εφαρμογή, που τους επιτρέπει να παρακολουθούν και να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

“Σε όλη την Ευρώπη, τα σπίτια μας εξακολουθούν να είναι πιο σημαντικά από ποτέ, καθώς διαδραματίζουν πολλαπλούς ρόλους κάθε μέρα. Επτά στους δέκα καταναλωτές (71%) συμφωνούν ότι η τεχνολογία έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή τους ζωή, σε ενέργειες, όπως η επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους, στον τρόπο που κάνουν τις δουλειές τους, αλλά και στο πώς απολαμβάνουν τα χόμπι τους”, αναφέρει η έκθεση, που είχε στόχο να κατανοήσει τις ανάγκες για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο σπίτι.

Περί ασφάλειας

Η ασφάλεια αποτελεί, στο μεταξύ, ένα αναδυόμενο θέμα στην έρευνα που διεξήχθη. Η παρακολούθηση του σπιτιού όσο οι καταναλωτές δεν είναι εκεί (54%), το αίσθημα της ασφάλειας όταν είναι μόνοι στο σπίτι (39%) και το να κρατούν την οικογένειά τους ασφαλή, όταν είναι έξω από το σπίτι (39%), θεωρούνται βασικά οφέλη ασφαλείας, που παρέχονται από τις “έξυπνες” τεχνολογίες.

Μάλιστα, η τεχνολογία στο σπίτι δείχνει να είναι τόσο σημαντική για τους Ευρωπαίους πολίτες, ώστε μια ήδη μεγάλη μερίδα των Ευρωπαίων πολιτών να θεωρεί το τεχνολογικό προφίλ εντός σπιτιού πολύ σημαντικό παράγοντα για την αγορά ή την ενοικίασή του.

Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων θεωρεί ότι η ενσωμάτωση της “έξυπνης” τεχνολογίας είναι βασικός παράγοντας για την αλλαγή σπιτιού. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της έρευνας,  και πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων στην Ευρώπη απάντησαν ότι τα πλήρως λειτουργικά “έξυπνα” σπίτια είναι εξόχως ελκυστικά (77%).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ