Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΗμερίδα ΥΠΕΝ για τη Βιοποικιλότητα και τις Προστατευόμενες Περιοχές

Ημερίδα ΥΠΕΝ για τη Βιοποικιλότητα και τις Προστατευόμενες Περιοχές

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει ημερίδα, με θέμα: «Βιοποικιλότητα και Προστατευόμενες Περιοχές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα (Λ. Μεσογείων 119, 11526, αμφιθέατρο Υπουργείου – ισόγειο). 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν θεματικές ενότητες που αφορούν στα εξής:

ü  Θεσμοθετημένα σχέδια δράσης για τα είδη χλωρίδας και πανίδας κοινοτικού ενδιαφέροντος (Οδηγίες 92/43/ΕΟΚ και 2009/147/ΕΚ).

ü  Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την αποκατάσταση της φύσης.

ü  Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΕΠΜ) και Σχέδια Διαχείρισης για τις περιοχές του δικτύου Natura. 

ü  Εποπτεία και αξιολόγηση του καθεστώτος διατήρησης προστατευόμενων ειδών και οικοτόπων στην Ελλάδα.

ü  Δράσεις αποκατάστασης του δασικού οικοσυστήματος της Δαδιάς μετά τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή του Έβρου, κ.ά.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα εργαλεία και τις επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την προστασία της βιοποικιλότητας και να συζητήσουν κρίσιμα σχετικά ζητήματα και προκλήσεις. 

Η ημερίδα απευθύνεται σε ειδικούς επιστήμονες, εκπροσώπους της Πολιτείας, καθώς επίσης σε φορείς και κοινότητες, που εργάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υβριδικά, δηλαδή με φυσική παρουσία συνέδρων, αλλά και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση σε YouTube και Facebook. Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα εγγραφής, στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://www.workshop4ypen.gr/

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο έργο: «Σχέδιο δράσεων επικοινωνίας του ΥΠΕΝ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Περισσότερες πληροφορίες για το έργο:https://www.ypengreenpolicy.gr/

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ