Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕπίσκεψη Α. Παπαδοπούλου στη Δημοκρατία της Κορέας

Επίσκεψη Α. Παπαδοπούλου στη Δημοκρατία της Κορέας

Την Δημοκρατία της Κορέας επισκέφθηκε η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στις 23 έως 26 Απριλίου για τη διεξαγωγή πολιτικών διαβουλεύσεων με τον ομόλογό της, υφυπουργό Δημοκρατίας της Κορέας Chung Byung-won με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και των επαφών μεταξύ των δύο λαών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υφυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για σειρά διεθνών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό, την Ουκρανία και τον Ινδο-ειρηνικό.

Διερεύνησαν παράλληλα τρόπους για την προαγωγή της συνεργασίας των δύο χωρών σε διεθνές επίπεδο, ιδίως υπό το πρίσμα της υποψηφιότητας της Ελλάδος για θέση εκλεγμένου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά την τριήμερη παραμονή της, η υφυπουργός κα Παπαδοπούλου επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, απότισε φόρο τιμής στους Έλληνες πεσόντες του Πολέμου της Κορέας στο Πολεμικό Μουσείο της Κορέας και συναντήθηκε με εκπροσώπους του ακαδημαϊκού κόσμου, των δεξαμενών σκέψης, καθώς και με τον Μητροπολίτη Κορέας Αμβρόσιο.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδιαίτερα θετικής δυναμικής που έχουν λάβει οι διμερείς σχέσεις με την Δημοκρατία της Κορέας, σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Κορέας κ. Duck-soo Han, ενώ είναι η πρώτη φορά που έλαβαν χώρα πολιτικές διαβουλεύσεις σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ