Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚΛΙΜΑΈρευνα για την Κλιματική Αλλαγή σε 27 χώρες από τα InternationalResearch Institutes...

Έρευνα για την Κλιματική Αλλαγή σε 27 χώρες από τα InternationalResearch Institutes (IRIS) & την Focus Bari: Μεγάλη ανησυχία των πολιτών

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα στις μέρες μας και φαίνεται να απασχολεί περισσότερες χώρες. Σχεδόν κάθε χώρα υποστηρίζει πως η κλιματική αλλαγή είναι σημαντικό πρόβλημα περισσότερο για όλο τον πλανήτη παρά ξεχωριστά για την χώρα ή την περιοχή στην οποία ζουν οι ίδιοι. 

Η νέα έρευνα της Focus Bari που εκπροσωπεί στην Ελλάδα την IRIS Market Research Worldwide με τίτλο «Έκθεση για την Κλιματική Εμπιστοσύνη – Παγκόσμια Μελέτη Εμπιστοσύνης Κοινού 2023» που διεξήχθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023 έδειξε ότι:

  • Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών όλων των χωρών δηλώνουν ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, και η αναλογία στην Ελλάδα φτάνει τους οκτώ στους δέκα.
  • Σχεδόν 6 στους 10 πολίτες διεθνώς πιστεύουν ότι δεν είναι πολύ αργά για να αποφευχθούν οι μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.
  • Παρ’ όλα αυτά, στο ερώτημα αν θα προτιμούσαν προϊόντα εταιρειών οι οποίες κάνουν συστηματικές δράσεις για την προστασία του πλανήτη, η αναλογία των θετικών είναι ακόμα χαμηλή, ενώ τόσο οι Έλληνες όσο και διεθνώς, οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν περισσότερο εταιρείες που έχουν υγιεινά προϊόντα, ασφαλή στη χρήση, χωρίς χημικά και τοξίνες.
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ