Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΜΕΤΑΦΟΡΕΣΠειραιάς: Αλλαγή σελίδας στην λειτουργία της πόλης με την έλευση του μετρό

Πειραιάς: Αλλαγή σελίδας στην λειτουργία της πόλης με την έλευση του μετρό

Για την έλευση του μετρό στον Πειραιά με τις νέες τρεις στάσεις, μίλησε στο MEGA, ο δήμαρχος Πειραία, Γιάννης Μώραλης, σχολιάζοντας πως πρόκειται για «μία αλλαγή σελίδας στην λειτουργία της πόλης, αφού το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Πειραιά καταγραφόταν ως το νούμερο ένα πρόβλημα».

Ειδικότερα, Ο δήμαρχος τόνισε ότι «μετά από δέκα χρόνια υπομονής οι κάτοικοι που Πειραιά ήρθε η ώρα να χαρούν» και ήδη άλλαξε προς το καλύτερο η κυκλοφορία στον Πειραιά.

«Μιλώντας με το Διοικητή της Τροχαίας τα αποτελέσματα ήδη είναι ορατά και υπάρχει μεγάλη διευκόλυνση και ελάφρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος», σημείωσε ο Γιάννης Μώραλης.

«Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναγνωριστούν και τα πολλαπλά οφέλη από την έλευση του μετρό και την σύνδεση με το αεροδρόμιο, η οποία φέρνει ανάπτυξη στην αγορά και τουρισμό», πρόσθεσε.

Τα αναπτυξιακά έργα στον Πειραιά

Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα στον Πειραιά, ο κ. Μώραλης σημείωσε πως «με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι ο Πειραιάς είναι στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια. Στο θέμα της κρουαζιέρας είμαι υπέρ, θεωρώ ότι για να γίνει ο Πειραιάς προορισμός πρέπει να αναπτύξει το home porting, δηλαδή να ξεκινάει και να τελειώνει στο λιμάνι του Πειραιά. Βλέπουμε ότι γίνονται πολλές ιδιωτικές επενδύσεις στον Πειραιά, επίσης».

Ωστόσο ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα καθημερινά προβλήματα, όπως είναι στα οδοστρώματα και στα πεζοδρόμια.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ