Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΚρατική ενίσχυση 8,48 εκατ. ευρώ σε Sky express από την ΕΕ λόγω...

Κρατική ενίσχυση 8,48 εκατ. ευρώ σε Sky express από την ΕΕ λόγω covid-19

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, δυνάμει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ελληνικό μέτρο ύψους 8,48 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση της Sky express στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ενίσχυση στο πλαίσιο του μέτρου θα λάβει μορφή άμεσης επιχορήγησης για την αποζημίωση της αεροπορικής εταιρίας για ζημίες που υπέστη κατά την πανδημία του κορονοϊού, και συγκεκριμένα στο διάστημα από τις 23 Μαρτίου ως τις 31 Οκτωβρίου 2020, όταν επιβλήθηκαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού.

Εξαιτίας των εν λόγω περιορισμών, η Sky express υπέστη δραστική μείωση της επιβατικής κίνησης και της κερδοφορίας της κατά το ανωτέρω διάστημα.

Η Επιτροπή αξιολόγησε το μέτρο βάσει του άρθρου 107 παράγραφος 2 στοιχείο β) της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), το οποίο παρέχει στην Επιτροπή τη δυνατότητα να εγκρίνει μέτρα κρατικών ενισχύσεων που χορηγούνται από τα κράτη μέλη σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή κλάδους για την επανόρθωση ζημιών που αποτελούν άμεση συνέπεια έκτακτων γεγονότων, όπως η πανδημία του κορονοϊού.

Η Επιτροπή έκρινε ότι το ελληνικό μέτρο παρέχει αποζημίωση για ζημίες που συνδέονται άμεσα με την πανδημία του κορονοϊού.

Έκρινε επίσης ότι το μέτρο είναι αναλογικό, δεδομένου ότι η αποζημίωση δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την επανόρθωση της ζημίας. Βάσει των ανωτέρω, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο δυνάμει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ