Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΝέο χρηματοδοτικό εργαλείο για νεοφυείς επιχειρήσεις

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για νεοφυείς επιχειρήσεις

Ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για κεφάλαια σποράς και μεταφορά τεχνολογίας, ύψους 60 εκατ. ευρώ μέσω του ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών (EquiFund) προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου «Innovative Greeks» που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός είπε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για το ταμείο συνεπενδύσεων με επιχειρηματικούς αγγέλους αλλά και στη χρηματοδότηση μέσω του ταμείου χαρτοφυλακίου Jeremie και σημείωσε το ρόλο της σωστής και στοχευμένης χρηματοδότησης στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.

Παράλληλα  στο ίδιο συνέδριο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας ανέφερε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νεοφυών επιχειρήσεων στο Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων.

«Έχουν εγγραφεί 183 εταιρείες και εκκρεμούν άλλες 200 αιτήσεις, οπότε μέχρι το τέλος του μήνα, θα έχει σχεδόν, διπλασιαστεί ο αριθμός των ενταγμένων επιχειρήσεων», όπως είπε.

Τέλος, υπογράμμισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η άρση των εμποδίων, η απλούστευση της νομοθεσίας και η αύξηση των κινήτρων για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος και πρόσθεσε τη σημασία που δίνεται στα Κέντρα καινοτομίας και στα Τεχνολογικά Πάρκα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ