Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜΟΥΣΙΚΗΚώστας Χατζής: Μαγική βραδιά στο Ηρώδειο! (Photos)

Κώστας Χατζής: Μαγική βραδιά στο Ηρώδειο! (Photos)

Σε μία αφιερωματική βραδιά – καριέρας, ο σπουδαίος άνθρωπος του τραγουδιού Κώστας Χατζής μάγεψε τους θεατές κάθε ηλικίας που κατέκλυσαν χτες (15/10) βράδυ το Ηρώδειο!

Με διάθεση αναδρομής στην τεράστια πορεία του από το πρώτο της ξεκίνημα, ο ερμηνευτής των τραγουδιών που έγραψαν ιστορία, όπως το “Από το αεροπλάνο“, “Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει“, “Η αγάπη όλα τα υπομένει“, αλλά και εκείνα με τα κοινωνικά μηνύματα, έμεινε στη σκηνή τρεις ώρες, φορτίζοντας συναισθηματικά το κοινό.

Μαζί του, στο δεύτερο μέρος αυτού του μουσικού “ταξιδιού”, εξαιρετικοί ερμηνευτές όπως ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μάριος Φραγκούλης, αλλά και ο μουσικοσυνθέτης και σαξοφωνίστας Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος θυμήθηκε το ξεκίνημα του Χατζή στην εποχή των μπουάτ, όταν τον υποδέχθηκε στο Green Park.

Με διάθεση αυτοσαρκαστική για την καταγωγή του ο Κώστας Χατζής αναφέρθηκε στις πρώτες του εμφανίσεις στη νύχτα της Αθήνας όπου παρουσιαζόταν ως…Βραζιλιάνος, επειδή οι επιχειρηματίες δεν ήθελαν να αποκαλύψουν την καταγωγή του!

Χτες, αφιέρωσε το πρώτο μέρος των τραγουδιών του σε εκείνα τα περιστατικά ζωής με τα οποία όλα αυτά τα χρόνια κατήγγειλε τις συμπεριφορές εις βάρος των τσιγγάνων, αλλά και κάθε ανθρώπου που αντιμετωπίστηκε ως “διαφορετικός”. “Τώρα μας αποκαλούν Ρομά. Είναι πιο ευγενικό“, είπε γελώντας. Επίσης αστειεύτηκε πολλές φορές, μιλώντας στα αγγλικά για να δείχνει μοντέρνος!

Η συνέχεια τον βρήκε στη σκηνή μαζί με την πανέμορφη 20χρονη κόρη του Δανιέλα, η οποία εντυπωσίασε τραγουδώντας χωρίς τρακ δίπλα στον πατέρα της, ο οποίος αστειεύτηκε αρκετές φορές με την δική του ηλικία και τα 87 του χρόνια.

Η Δανιέλα είναι το τελευταίο παιδί του αγαπημένου τραγουδιστή, από το γάμο του με την τραγουδίστρια Αντωνία Χατζίδη με την οποία έχει ακόμη μία κόρη, που σήμερα είναι 30 ετών. Τα 4 μεγαλύτερα παιδιά του, είναι από τον πρώτο του γάμο με τη γερμανικής καταγωγής Ούρσουλα Βον Γιόρντις, που έφυγε από τη ζωή. 

Η Δανιέλα ακολουθεί τον πατέρα της σε κάθε του εμφάνιση και μάλιστα τον συνοδεύει συχνά με τη βελούδινη φωνή της στις ερμηνείες τους.

Ακολούθησε στη σκηνή η Γιάννα Βασιλείου, με την ωραία φωνή της και δύο ερμηνείες και στη συνέχεια ο Γιάννης Κότσιρας συγκίνησε επιλέγοντας να τραγουδήσει το: “Σ’ αγαπώ“, του Κώστα Χατζή και της Μαρινέλλας επειδή, όπως είπε από το μικρόφωνο, ήταν εκείνο με το οποίο τον υποδέχθηκε στον κόσμο η μητέρα του και ταυτόχρονα τον αποχαιρέτησε…

Με τον Μάριο Φραγκούλη ήταν εκπληκτικός ο συνδυασμός στο Caruzo, με τον Κώστα Χατζή να τραγουδάει στα ελληνικά και τον έλληνα τενόρο στα ιταλικά.

Η παρουσία του Γιώργου Κατσαρού προκάλεσε ανατριχίλα, καθώς αυτοί οι δύο κολοσσοί έδειξαν μαζί ακούραστοι, οδηγώντας τον κόσμο να πιστεύει ότι ζει στιγμές αρκετών δεκαετιών πίσω!

Είχαν άλλωστε συνεργαστεί ξανά πριν από επτά χρόνια, Φεβρουάριο του 2016, στην αφιερωματική βραδιά για τον Γιώργο Κατσαρό στο Μέγαρο Μουσικής.

Τότε είχαν συγκινήσει με την συνδυαστική ερμηνεία φωνής και σαξοφώνου στο “αεροπλάνο”. Κάτι που επαναλήφθηκε Ιανουάριο του 2022 στο “Σπίτι με το Mega” και θα συμβεί ξανά, όπως άκουσαν οι θεατές στο Ηρώδειο με ικανοποίηση διότι, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατσαρός, ετοιμάζουν συνεργασία σε εβδομαδιαία βάση, που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στην Πλάκα, στην επιβλητική σκιά της Ακρόπολης, στην Οδό Λυσίου, στο παλιό “Μοστρού”.

Την παρουσία των guests στη χθεσινή (15/10) βραδιά έκλεισε η Ελπίδα, που εντυπωσίασε επίσης με τη πάντοτε καθαρή και δυνατή φωνή της, αποκαλύπτοντας ακόμη μία φορά τη δύναμη που ενισχύει τους καλλιτέχνες και λαμβάνουν μέσω της τέχνης τους…

 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ