Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΚύπρος: Πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Γνωρίζω τον κόσμο της Ναυτιλίας»

Κύπρος: Πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Γνωρίζω τον κόσμο της Ναυτιλίας»

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου στο πλαίσιο των νέων δράσεων του για προώθηση της ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, την Πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Γνωρίζω τον κόσμο της Ναυτιλίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Κέντρου Ναυτικής Εκπαίδευσης της BSM (Bernhard Schulte Shipmanagement) στη Λεμεσό.

Στην Ημερίδα, στόχος της οποίας είναι η προώθηση της γνωριμίας των μαθητών/μαθητριών με τον κόσμο της θάλασσας και των επαγγελμάτων της Ναυτιλίας, συμμετείχαν 100 παιδιά της Α’ και Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου.

Η Ημερίδα περιλάμβανε 5 θεματικές ενότητες με βιωματικά εργαστήρια. Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάστηκαν τα Ναυτιλιακά επαγγέλματα και ακολούθησε συζήτηση, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/μαθήτριες να υποβάλουν τα ερωτήματά τους. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή εργαστηρίων προσομοίωσης, με στόχο την βαθύτερη κατανόηση της εργοδότησης σε Ναυτιλιακά επαγγέλματα, όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία της εργασίας στα πλοία και στη θάλασσα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ