Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚροατία - Ελλάδα 85-89: Θρίαμβος με διψασμένο Γιάννη...

Κροατία – Ελλάδα 85-89: Θρίαμβος με διψασμένο Γιάννη…

Οι πρεμιέρες είναι πάντοτε μία… περίεργη ιστορία! Καθώς το αποτέλεσμα τους, εκτός του μεμονωμένου χαρακτήρα, τις περισσότερες φορές επηρεάζει θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με την έκβαση του παιχνιδιού.

Ξεκίνημα νικηφόρο λοιπόν, με 89-85 και έναν Γιάννη Αντετοκούνμπο αποφασισμένο για όλα! Που έκανε όταν έπρεπε τη διαφορά. Όταν η μπάλα έκαιγε…Ο Γιάννης (27 πόντοι, 9/20 δίποντα, 9/11 βολές, 11 ριμπάουντ, 6 ασίστ) ήταν μαγικός, ο Ντόρσεϊ (27 πόντοι, 4/8 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές) επίσης…

Η Ελλάδα ήθελε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Κροατία και ενώ ξεκίνησε νευρικά στην επίθεση, στάθηκε όρθια και πήρε σημαντικό προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο, χάρη στην άμυνά της. Με κύριο πρωταγωνιστή τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Την ίδια ώρα, στην επίθεση ο Τάϊλερ Ντόρσεϊ εκτελούσε ακατάπαυστα, στην κορυφαία βραδιά της καριέρας του με τη φανέλα της Εθνικής, στα σουτ δύο και τριών πόντων.

Η απουσία των ψηλών, Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, υποχρέωσαν την εθνική μας σε σχεδιασμό διαφορετικό, επιθετικά και αμυντικά.

Κι ενώ η Ελλάδα είχε πάντοτε ικανό προβάδισμα, που της επέτρεπε να είναι το μεγάλο φαβορί, είδε στο τελευταίο δίλεπτο του Κροάτες να πλησιάζουν πιο κοντά από ποτέ, δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ.

Εκεί ο χαρακτήρας ενός πολύ δύσκολου αγώνα επιβεβαιώθηκε. Ο Γιάννης δεν βρήκε χώρους στο δεύτερο μέρος και το 82-84 υπέρ μας, 90 δεύτερα πριν το τέλος, κι ενώ είχαμε προηγηθεί νωρίτερα ακόμη και με 19 πόντους, αφαίρεσε το μομέντουμ του παιχνιδιού από την Ελλάδα.

Η ομάδα μας ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους λιγότερο αποτελεσματική. Και φάνηκε να το πληρώνει. Μία καταπληκτική πάσα του Καλάθη στον Γιάννη, απέφερε το ανάποδο κάρφωμα, την υπογραφή των σπουδαίων αυτών παικτών και την πίστη ότι μπορεί η νίκη να γίνει ελληνική, με το 82-86! Στα 46 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η μοίρα ήθελε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να υπογράφει τελικά τη νίκη, με δική του τάπα στην τελευταία επίθεση της Κροατίας και στον αιφνιδιασμό δικό του καλάθι, που κέρδισε και φάουλ και εύστοχη βολή!

Ο MVP του NBA έκανε τη δουλειά και επιβεβαίωσε πως πήγε στο Ευρωμπάσκετ διψασμένος…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ