Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΗ Cenergy Holdings σε διαπραγματεύσεις με την Ørsted για το ενδεχόμενο συνεργασίας

Η Cenergy Holdings σε διαπραγματεύσεις με την Ørsted για το ενδεχόμενο συνεργασίας

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον όμιλο Ørsted, τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, μέσω της δημιουργίας εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array») στην Πολιτεία Maryland των ΗΠΑ εξετάζει η Cenergy Holdings SA.

Αυτό γνωστοποίησε η εταιρεία με επίσημη ανακοίνωσή της χθες το βράδυ με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η Cenergy Holdings SA τονίζει πως η εν λόγω συνεργασία βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης των όρων της και τελεί υπό την προϋπόθεση της ανάθεσης στην Ørsted έργου ανάπτυξης αιολικού πάρκου στην ίδια Πολιτεία. Η ανάθεση, αναμένεται να κριθεί εντός του Δεκεμβρίου του 2021.

Στην ανακοίνωσή της η Cenergy Holdings SA ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι διερευνά συνεχώς πιθανές συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και της τεχνογνωσίας της στον κλάδο των υποβρυχίων καλωδίων, καθώς και την επένδυση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του εταιρικού της συμφέροντος. Η Εταιρεία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώνει τους επενδυτές για κάθε σημαντική εξέλιξη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ