Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΗ ΔΕΠΑ φέρνει το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Πλωτό Τερματικό...

Η ΔΕΠΑ φέρνει το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Πλωτό Τερματικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης- FSRU

Με την έλευση του πρώτου commissioning cargo που παραδίδει σήμερα ως προμηθευτής στο FSRU Αλεξανδρούπολης η ΔΕΠΑ Εμπορίας, εκκινεί η διαδικασία δοκιμαστικών ελέγχων για την ομαλή λειτουργία του έργου, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του.  

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας,  η οποία με τη συμμετοχή της στο μετοχικό σχήμα που διαχειρίζεται το FSRU επιτάχυνε την υλοποίηση του σημαντικού αυτού ενεργειακού έργου, προχωρά και στην αξιοποίησή του με την ιδιότητα του προμηθευτή, παραλαμβάνοντας το πρώτο ναυλωμένο φορτίο LNG.

Το συγκεκριμένο project ανοίγει νέες προοπτικές για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, και μάλιστα ως ελληνική εταιρεία, που σήμερα σαν προμηθευτής παραδώσαμε το Commission cargo στο FSRU Αλεξανδρούπολης» δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς. «Είναι ένα έργο σημαντικό για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο στηρίξαμε ενεργά κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, με τη συμμετοχή μας στο μετοχικό σχήμα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα την πεποίθησή μας ότι η συγκεκριμένη ενεργειακή υποδομή είναι ένα απαραίτητο τμήμα του πλέγματος ενεργειακής ασφάλειας στη ΝΑ Ευρώπη, επιλέγοντας το FSRU Αλεξανδρούπολης και ως προμηθευτές για την παραλαβή συμβολαιοποιημένων φορτίων της εταιρείας», συμπλήρωσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ