Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΔραστήριοι οι Έλληνες εφοπλιστές- Ισχυροποιούν τους στόλους τους με νεότευκτα πλοία

Δραστήριοι οι Έλληνες εφοπλιστές- Ισχυροποιούν τους στόλους τους με νεότευκτα πλοία

Ιδιαίτερα δραστήριοι παραμένουν μέσα στο καλοκαίρι οι Έλληνες πλοιοκτήτες, προχωρώντας σε νέες παραγγελίες με σκοπό να ενισχύσουν τους στόλους τους.

Σύμφωνα με την Allied, η Kyklades Maritime, συμφερόντων οικογένειας Αλαφούζου, προχώρησε στην παραγγελία δύο δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 159.000 dwt, έναντι 81,5 εκατ. δολαρίων το καθένα, με την παράδοση να προγραμματίζεται για το 2026.

Παράλληλα, ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Laskaridis Maritime, συμφερόντων οικογένειας Λασκαρίδη φέρεται να προχώρησε σε παραγγελία ενός LR2 product tanker χωρητικότητας 115.000 dwt σε κινεζικά ναυπηγεία, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα 60 εκατ. δολάρια και με την παράδοσή του να υπολογίζεται για το 2026.

Ακόμα, η Evalend Shipping, συμφερόντων Κρίτωνα Λεντούδη αύξησε τον αριθμό των νεότευκτων δεξαμενοπλοίων στο ναυπηγείο Yangzijiang Shipbuilding. Ειδικότερα, πηγές της αγοράς σημειώνουν πως η ναυτιλιακή επέστρεψε στο κινεζικό ναυπηγείο και παρήγγειλε άλλα δύο πλοία μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, συνολικής χωρητικότητας 75.000 dwt το καθένα. Με την προσθήκη των εν λόγω δύο δεξαμενοπλοίων LR1, η εταιρεία ναυπηγεί ήδη έξι τάνκερ.

Τέλος, σημειώνεται πως σε νέα παραγγελία για πλοία με μηχανές διπλού καυσίμου φέρεται πως προχώρησε η Maran Tankers, συμφερόντων Μαρίας Αγγελικούση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ