don't even ask

don't even ask

spot_img

ΔΕΗ-Ποιοι μένουν εκτός, η ”μάχη” αποτιμήσεων Εθνικής Alpha, ενισχύονται οι όμιλοι διύλισης, τα 250 εκ. της ElvalHalcor, η έκπληξη του Ευτύχη, τα 10 χιλιάδες βαπόρια και ο “τσοπάνος” Ερντογάν

*Όσα κεφάλαια και αν αντλήσει, τελικά, η διοίκηση της ΔΕΗ από την υπερπροσφορά των funds, ένα ικανό μέρος θα παραμείνει εντός παιδιάς. Γνώστες της αγοράς υπολογίζουν σε 300-400 εκατ. καθαρές εισροές. Συνδυαστικά με τις συνήθεις σε φάσεις rebalancing εισροές οι long αποκτούν πλεονέκτημα.

*Ενδιαφέρουσα, για τους γνωρίζοντες η αφύπνιση των Mezz, κυρίως του CairoMezz. Αρχίζουν να τιμολογούν έσοδα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων οι θυγατρικές της Eurobank (κατ’ αρχήν) και της Πειραιώς (δευτερευόντως). 

*Και βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις στην Εθνική, εν όψει rebalancing. Εάν, τελικά, ενταχθεί στον MSCI Greece τότε θα δικαιολογείται ένα τελευταίο τμήμα 4αριού έως τα 2,85-2,95 ευρώ. “Μάχη” αποτιμήσεων, μεταξύ Εθνικής (στα 2,55 δισ.) και Alpha Bank (στα 2,63 δισ.).

*Ενισχύονται τα αποτελέσματα των ομίλων διύλισης. Εδώ και ένα-ενάμιση μήνα έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του (στοιχεία στο totalenergies.com/refining) χωρίς, ωστόσο, να καταγράφονται σημαντικές εισροές στους ελληνικούς ομίλους (Motor Oil, ΕΛΠΕ). Πάντως τη ΜΟΗ την επιλέγουν οι περισσότερες ΑΧΕ και ξένα σπίτια. 

*Σήμερα Παρασκευή, στην γ.σ της ElvalHalcor εγκρίνεται η έκδοση εταιρικού ομολογιακού, ύψους 250 εκατ. Μια χαρά, μας τα είχαν εξηγήσει Μιχάλης Στασινόπουλος, Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόσφατα στα Οινόφυτα. 

*Μαθαίνω, πως κάποια έκπληξη ετοιμάζει ο Ευτύχης Βασιλάκης. Να δούμε τα μεγέθη της Aegean- στο 5μηνο Ιουνίου-Οκτωβρίου- εάν, δηλαδή, πετύχει η διοίκηση να μην αντλήσει από τα 60+120 της αμκ & συνδρομής του Δημοσίου. Δύο επιπλέον “χαρτιά” έχει στα χέρια του ο Πρόεδρος της Aegean, το “ΟΚ” των τραπεζών στην επιμήκυνση του δανείου (120 εκατ.) έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2022 και τις μισθώσεις αεροσκαφών (Α320neo), καθώς για 18 λήγουν μέσα στο επόμενο έτος.  

*Intralot, αισίως στα 0,65 ευρώ, παρακολουθώντας την-στενά- από τα 0,18-0,22 ευρώ. Εάν ευοδωθεί ο σχεδιασμός, για την είσοδο της Intralot US στο NYSE, τότε τα 95,92 εκατ. θα είναι peanuts.

*Αλλά και στην Intrakat, με αγοραστές στα 2,14 ευρώ (4,90%) με 92.070 μτχ. Ξεκίνησε το Xenodoxeio Milos, σταθερή αξία η Ιωάννα Παπαβασιλείου (Corporate Communications Manager/Intrakat) και εξαιρετικό support από την Iro Orri- Blatsiou (Managing Director/Epoque Collection).  

*Εάν οι ισραηλίτες της Brown Hotels θέλουν-όντως, διακαώς όπως διαρρέεται- το κτήριο του ΜΙΝΙΟΝ τότε θα πρέπει να προσφέρουν περισσότερα από τα 25 εκατ. 

*Παντελώς αβάσιμες… διαρροές, πως η ΔΕΗ-τάχα- είναι σε επαφές με εισηγμένη για την εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ. Εντελώς προβοκατόρικες, με διαβεβαίωσε παράγων με γνώση των εξελίξεων.

*Περί τα 10 χιλιάδες πλοία μπορούν να πάρουν παράταση «ζωής», αφού μετασκευαστούν και χρησιμοποιούν καύσιμα με μειωμένο άνθρακα, αφού η υποχρέωση για καθαρά καύσιμα αργεί πολύ ακόμη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η Marsoft, Αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία, σε συνεργασία με το ΜΙΤ. Σκοπός της έρευνας τους ήταν να καταδείξουν στους πλοιοκτήτες ότι είναι προς το συμφέρον τους να ακολουθήσουν αυτή την τακτική, παρά να προβούν στο χτίσιμο νέων ”καθαρών” πλοίων άμεσα, που είναι μία επένδυση, η οποία θα αποδώσει λίγο αργότερα. Έτσι για να επιβεβαιωθεί η ρήση παλαιού Έλληνα πλοιοκτήτη ότι εν καιρώ ανοδικής αγοράς, το… σίδερο πρέπει να είναι στο νερό όσο αντέξει.

*Ένα εξαιρετικό άρθρο για την ψυχοσύνθεση, αλλά και την πολιτική γιαβάς-γιαβάς… αποσύνθεση του Ερντογάν, έγραψε χθες για το finupnews ο εκλεκτός συνάδελφος από την Κωνσταντινούπολη, Άρης Αμπατζής. Ο Άρης, γέννημα θρέμμα της Φενέρ, συνοψίζει την πολυετή νομή της εξουσίας του Ταγίπ χρησιμοποιώντας τα ίδια του τα λόγια στην Cumhuriyet τον Νοέμβριο του 2016. “Όποιος δεν γνωρίζει τη φιλοσοφία του τσοπάνου, δεν μπορεί να κυβερνήσει ανθρώπους. Είμαι κι εγώ τσοπάνος”. Ελπίζουμε ότι κάποιοι εγχώριοι πολιτικοί αγροτοποιμένες, κοινώς τσοπαναρέοι να μη ζηλώσουν τη δόξα, καθότι στάνη με στάνη έχει διαφορά.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask