don't even ask

don't even ask

spot_img

ΔΕΗ… για να δούμε σήμερα, το rebound της Εurobank, στο μυαλό του Σωκράτη, η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας και ένας υπουργός που… δεν τον παίζουν τα κανάλια

*Ημέρα ΔΕΗ η σημερινή. Ανοίγει το “βιβλίο προσφορών”, μέχρι την Πέμπτη η διαδικασία και στα 9,245 (-1,39%) η μετοχή, χθες Δευτέρα. Με συναλλαγές 393 χιλ. μτχ. Τεχνικά σημεία, που κοιτάζω τα 9,05 ευρώ-για στήριξη- και τα 9,50 -για αντίσταση. Που θα ποντάρω; στο ενδεχόμενο μετά την αμκ να επιχειρηθεί ανοδική αντίδραση για το χαρτί μέχρις ότου εισαχθούν, προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές. Ένα “μαξιλάρι” συνήθως βοηθάει.

*Αποεπένδυσε το Helikon από την Lamda Development και πήρε “ανάσες” η μετοχή. Στα 7,315 (3,03%) με συναλλαγές 1,31 εκατ. τμχ. Ενδιαφέρον που πήγε το μεγάλο πακέτο των 1 εκατ τμχ στα 7,30 ευρώ. Το ότι άλλαξε χέρια, με το “κλείσιμο” (στις 17.14′.19″) μου βάζει σε σκέψεις για τον νέο parkαδόρο. Mέσω της Goldman Sachs η μοιρασιά σε funds. Μέχρι το επόμενο δρομολόγιο, εάν συνεκτιμήσουμε πως το Helikon έβγαλε, σχεδόν, 2 ευρώ/μτχ από την τοποθέτηση του.

*Στα 0,93 (2,94%) η μετοχή της Eurobank, με συναλλαγές 5,10 εκατ. τμχ και ένα σημαντικό πακέτο για 789 χιλ τμχ στα 0,93 ευρώ (στις 14.34′.54″). Η πρώτη από τις 4 συστημικές, που επανήλθε στα προ Covid-19 επίπεδα, αλλά και η πρώτη, που πλησιάζει στην τιμή (κόστος) της αύξησης κεφαλαίου (1 ευρώ) του 2016.

*Από τα παράδοξα (bubbles) των αγορών. Στα 1,155 τρισ.$ η χρηματιστηριακή αξία της TESLA, όταν BMW, FORD και MERCEDES μαζί δεν ξεπερνούν τα 250 δισ. Τι στο καλό πουλάει ο Elon Musk, πόση προεξόφληση πχια! Από την άλλη δύσκολα διακινδυνεύεις ένα short από τα 1.164$.

*Και στα 0,60 ευρώ η Intralot και ακόμη δεν έχει προχωρήσει το project για το ΙΡΟ της Intralot US στο NYSE. Όσοι νομίζουν (και το “πουλάνε” στην πιάτσα) πως ο Σωκράτης συγκεντρώνει χρήμα/cashαδούρα επειδή-τάχα-  αποεπενδύει λίγη υπομονή.

*Ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγοεπισκευαστικά κέντρα έτοιμο για τον στόλο της Cosco. Rotterdam, θα κάνουν τον Πειραιά οι της Cosco. Με τον τέταρτο προβλήτα, τα νέα έργα ο ΟΛΠ αναβαθμίζεται, έτι περισσότερο. Οι νέες υπερσύγχρονες γέφυρες ήρθαν, δουλεύουν-ήδη- στους τρεις προβλήτες. Και τα έργα, για να “δένουν” τα τεράστια κρουαζιερόπλοια προς την ολοκλήρωσή τους. Συν πολύ μεγαλύτερος σταθμός και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

*Από την Aegean στα Πλαστικά Θράκης η νέα υπεύθυνη επενδυτικών σχέσεων/ενημέρωσης επενδυτών. Η ex investors relation της θρακιώτικης εισηγμένης, εδώ και ένα μήνα σε νευραλγική θέση στην ΔΕΗ.

*Για να δούμε, θα το κερδίσω το στοίχημα για την “επόμενη ημέρα” του Σωκράτη Λαζαρίδη; Σας είχα προϊδεάσει σχετικά, πως ενδέχεται να έχει και λίγο πολιτικό χρώμα.

*Περίεργα μηνύματα από τις αγορές. Από τη μία η μεγαλύτερη (μηνιαία) διόρθωση για τον Baltic Dry Index (στις 29 Οκτωβρίου) από τον Ιανουάριο του 2020. Από την άλλη, την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές 2 βασικών διατροφικών προϊόντων. Προς τα ιστορικά υψηλά τους (;) “καλαμπόκι” και “σιτάρι” (US).

*Μαθαίνω ότι υπουργός περιέπεσε σε… depression. Εκεί που ήταν πρωτοκλασάτος στα μέσα ενημέρωσης και βίωνε τη δόξα, τώρα είναι στη δεύτερη γραμμή επιλογής. Βεβαίως ο ίδιος αναζητεί τον λόγο της αραίωσης του, αλλά δεν βγάζει άκρη. Ενδεχομένως εάν έψαχνε μεταξύ των… φίλων του που τον χτυπούσαν φιλικά στην πλάτη και τον υποκαθιστούσαν σε πολλά, κάτι θα εντόπιζε.

*Αναθερμαίνεται το ζήτημα της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας. Έρχεται στην Αθήνα μέσα στον μήνα ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης, για να παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους τους όρους του σχετικού διαγωνισμού. Ο προηγούμενος έληξε άδοξα, χωρίς την εκδήλωση σοβαρού ενδιαφέροντος. Τώρα φαίνεται ότι η προσέγγιση είναι πιο… ώριμη και ο υφυπουργός ελπίζει να βρει ευήκοα ώτα. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Η στήλη γνωρίζει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και από το Μαξίμου, να ευοδωθεί το θέμα, για εθνικούς κυρίως λόγους. Οπότε οι μη ενδιαφερόμενοι του πρώτου διαγωνισμού πιθανώς να αναθεωρήσουν τη στάση τους, δεδομένου ότι οι όροι του διαγωνισμού, όπως μαθαίνουμε, θα είναι ελκυστικοί και το οικονομικό ρίσκο ελεγχόμενο. Κοντός ψαλμός…

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask