Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓ. Κούστας (Danaos): Η στρατηγική μας για τις ναυλώσεις απέδωσε άλλο ένα...

Γ. Κούστας (Danaos): Η στρατηγική μας για τις ναυλώσεις απέδωσε άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο

Καθαρά κέρδη 145,3 εκατ. δολαρίων, ή 7,14 δολαρίων ανά μετοχή έναντι 235,3 εκατ. δολαρίων ή 11,36 δολάρια ανά μετοχή, που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022. ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 η Danaos Corporation, συμφερόντων Γιάννη Κούστα.

Παράλληλα, η συνολική ρευστότητα ήταν 730,8 εκατ. δολάρια στις 31 Μαρτίου 2023, συμπεριλαμβανομένων των μη αναληφθέντων διαθέσιμων δεσμεύσεων στο πλαίσιο της Ανακυκλούμενης Πιστωτικής Διευκόλυνσης.

«Η Danaos αναφέρει ένα ακόμη σταθερό τρίμηνο, παρά τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική αβεβαιότητα και την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων ενισχύθηκαν μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά λόγω των κενών δρομολογίων και της πειθαρχίας των εταιρειών τακτικών γραμμών. Επιπλέον, η αγορά ναύλωσης βελτιώθηκε λόγω της πολύ περιορισμένης προσφοράς πλοίων χωρίς ναύλωση, καθώς και της επίδρασης της μείωσης της ταχύτητας, καθώς οι ναυλωτές προσπαθούν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς του CII.

Η Danaos συνέχισε την επιτυχημένη στρατηγική ναυλώσεων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, οδηγώντας σε σταθερές και προβλέψιμες επιδόσεις και θέτοντας τις βάσεις για συνεχή ανάπτυξη, ακολουθώντας παράλληλα περιβαλλοντικά ορθές πολιτικές. Η στρατηγική μας για τις ναυλώσεις απέδωσε άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο και έχουμε κάλυψη των λειτουργικών ημερών ναύλωσης 97% για το 2023 και 73% για το 2024. Οι ισχυρές δυνατότητες ναύλωσης και η επιχειρηματική μας στρατηγική συνεχίζουν να οδηγούν σε σταθερές επιδόσεις.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, εξασφαλίσαμε με επιτυχία περισσότερα από 380 εκατομμύρια δολάρια συμβατικών εσόδων μέσω πολυετών ναυλώσεων, συμπεριλαμβανομένων 262 εκατομμυρίων δολαρίων και για τα έξι νεότευκτα που θα μας παραδοθούν το 2024. Επιπλέον, δώσαμε παραγγελία για δύο επιπλέον πλοία χωρητικότητας 6.000 TEU τελευταίας οικολογικής σχεδίασης που θα παραδοθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2024 και το δεύτερο τρίμηνο του 2025. Οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού μας που αποτελούν κλειδί για το μέλλον της Εταιρείας, αναδεικνύουν τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση ενός στόλου υψηλής ποιότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα τη συνεχιζόμενη απαλλαγή της βιομηχανίας από τις ανθρακούχες εκπομπές», ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos δρ Ιωάννης Κούστας.

«Είμαστε σε πολύ καλή θέση για να περιηγηθούμε στο λειτουργικό περιβάλλον με τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις που γίνονται πολύ απαιτητικές και πολύπλοκες. Η πολύ ισχυρή επιχειρησιακή μας πλατφόρμα μας παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη συμμόρφωση με τους επερχόμενους κανονισμούς, ενώ παράλληλα ενισχύει την πρόταση αξίας μας και τους δεσμούς μας με τους πελάτες μας, καθώς ο κλάδος εστιάζει στην επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων και η στενότερη συνεργασία μεταξύ ιδιοκτητών και ναυλωτών γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Εκτιμούμε τη συνεχή υποστήριξη των πελατών και των εργαζομένων μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς προς όφελος των μετόχων μας», πρόσθεσε.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ