Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής

Τη χειρότερη μέρα από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού βιώνουν τα νοσοκομεία της Αττικής με τις ΜΕΘ-COVID να είναι σχεδόν όλες γεμάτες. Ενδεικτικό της ασφυκτικής πίεσης που βιώνει το ΕΣΥ είναι η χθεσινή απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό. Μάλιστα από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά των Νo-Covid ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, προκειμένου το συγκεκριμένο δημόσιο θεραπευτήριο να νοσηλεύει αποκλειστικά covid περιστατικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) υπάρχουν μόλις 3 κενές κλίνες ΜΕΘ-COVID στο Λεκανοπέδιο.

Αναλυτικά η πληρότητα φτάνει στο 100% σε κλίνες ΜΕΘ σε 13 νοσοκομεία: Ερυθρός Σταυρός, Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμό, Σωτηρία, Γεννηματάς, Αγία Όλγα, Ελπίς, Ιπποκράτειο, Ασκληπιείο, Τζάνειο, Αττικόν Θριάσιο και στο ΝΙΜΤΣ.

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι τουλάχιστον 28 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα: 9 στη Νίκαια, 5 στο Θριάσιο, 4 στο Σισμανόγλειο, 8 στο Γεννηματάς και 2 στο Λαϊκό.

Παράλληλα πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη των κρουσμάτων σήμερα που δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν τα 3.000. Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής θα δώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 18.00 το απόγευμα.

Ρ. Μελά

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ