Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΈνεση άνω των 300 εκατ. ευρώ για να γεμίσουν τα άδεια ψυγεία...

Ένεση άνω των 300 εκατ. ευρώ για να γεμίσουν τα άδεια ψυγεία της εστίασης-Γράφει ο Εμμ.Νότης

Με πόρους του ΕΣΠΑ, το υπουργείο Ανάπτυξης θα επιχειρήσει να σταθεί αρωγός σε ένα από τα βασικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις εστίασης όταν θα επιτραπεί η επαναλειτουργία τους.

Μπορεί οι 3 στις 10 επιχειρήσεις του κλάδου να λειτουργούν διαθέτοντας τα προϊόντα τους μέσω delivery, ωστόσο, οι 7 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης έχουν τα ρολά κατεβασμένα εδώ και τουλάχιστον 5 μήνες χωρίς καν να φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ.

Το να ανοίξει η εστίαση στις 15 Απριλίου φαντάζει αυτή τη στιγμή όνειρο θερινής νυκτός με 699 διασωληνωμένους.

Το να ανοίξει η εστίαση την Μεγάλη Εβδομάδα θεωρείται επίσης «δώρο άδωρο» λόγω της νηστείας οπότε οι ρεαλιστές θέλουν να πιστεύουν ότι θα τους επιτραπεί να σηκώσουν τα ρολά μετά το Πάσχα.

Τι θα χρειαστεί όμως για να μπει το κλειδί στην πόρτα; Κεφάλαιο κίνησης. Για να γεμίσουν τα ράφια και τα άδεια ψυγεία. Αυτός ακριβώς θα είναι και ο στόχος του προγράμματος που θα ενεργοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Μάλιστα, σχεδιάζεται να υπάρξει αντίστοιχη παρέμβαση και για τις επιχειρήσεις του τουρισμού με διαφορετικό πρόγραμμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί επίσης μέσω του ΕΣΠΑ.

Γιατί η «στόχευση» στους συγκεκριμένους δύο κλάδους;

Πρώτον διότι έχουν παραμείνει κλειστές για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση.

Και δεύτερον διότι η οικονομία χρειάζεται όρθιες της επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και στα καταλύματα για να στηρίξουν την τουριστική σεζόν και να βοηθήσουν στην ανάκτηση του χαμένου ΑΕΠ.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ