Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑQAIR ΕΛΛΑΣ· «Πράσινο» φως ΥΠΑΝ για τον φ/β σταθμό στα Φάρσαλα προυπολογισμού...

QAIR ΕΛΛΑΣ· «Πράσινο» φως ΥΠΑΝ για τον φ/β σταθμό στα Φάρσαλα προυπολογισμού 160 εκατ ευρώ

Πράσινο φως για την QAIR ΕΛΛΑΣ Α.Ε και την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 250 MW, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ στα Φάρσαλα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Συγκεκριμένα με την απόφαση:  «έγκριση χορήγησης κινήτρου στον επενδυτικό φορέα «QAIR ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «QAIR ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» για την υλοποίηση επένδυσης η οποία χαρακτηρίσθηκε ως Στρατηγική Επένδυση κατά την έννοια του ν.4608/2019 (Α’ 66)» δόθηκε το κίνητρο της ταχείας αδειοδότησης, για την κατασκευή και εγκατάσταση  φωτοβολταϊκού σταθμού στο Ναρθάκι Φαρσάλων καθώς η επενδυση ξεπερνάει τα 100 εκατ ευρώ.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ίδια κεφάλαια κατά 25% και με δάνειο κατά 75% και ο συνολικός χρόνος για την επενδυση δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 15 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο φωτοβολταϊκός σταθμός θα παράγει συνολικά 426,758 GWh ενέργειας κατ’ έτος και θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην αύξηση του μεριδίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ