Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣτην Αθήνα το 3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό 16-17 Μαΐου

Στην Αθήνα το 3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό 16-17 Μαΐου

  «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για το Πόσιμο Νερό στην Ευρύτερη Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα Βαλκάνια» είναι ο τίτλος του 3ου Διεθνούς Φόρουμ για το Νερό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Μαΐου 2024. 

   Η εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί από το ΕΒΕΑ στο κτίριό του, Ακαδημίας 7 (6ος όροφος), είναι υπό την αιγίδα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, των Υπουργείων Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

   Στο 3ο Διεθνές Φόρουμ συνεργάζονται το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, το Πανεπιστήμιο Webster Athens, η EuroMediterranean Academy of Arts & Sciences, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO και η έδρα UNESCO uniTwin του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

   Στο φόρουμ θα συμμετέχουν επιστήμονες από χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της Βαλκανικής και θα εξετασθούν οι κοινές προκλήσεις ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή για την ασφάλεια των υδάτινων πόρων και προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

   Οι γλώσσες του συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική με ταυτόχρονη διερμηνεία και διαδικτυακή σύνδεση μέσω live streaming.

   Οι θεματικές ενότητες αφορούν στα εξής:

   – Η σημασία του νερού στη δημιουργία των πολιτισμών στην εκτεταμένη περιοχή της Μεσογείου

   – Μη τοξικό νερό, πρόσβαση στο νερό, βιωσιμότητα και υγιεινή (WASH), ποιότητα νερού

   – Διπλωματία του νερού και διασυνοριακές συμπράξεις

   – Περιβάλλον και λειψυδρία

   – Υδατικοί πόροι και διαχείριση

   – Αειφόρος διαχείριση των υδάτων, καινοτόμες τεχνολογίες και περιβαλλοντική ρύπανση

   – Προκλήσεις ασφάλειας όσον αφορά το νερό με βάση τους πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ