Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗG7: Ζητά «να εμποδισθεί μια νέα κλιμάκωση» μετά τις εκρήξεις στο Ιράν

G7: Ζητά «να εμποδισθεί μια νέα κλιμάκωση» μετά τις εκρήξεις στο Ιράν

Οι επικεφαλής της διπλωματίας της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών κάλεσαν σήμερα «όλα τα μέρη» να «εμποδίσουν μια νέα κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή μετά τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν.

«Υπό το φως των πληγμάτων της 19ης Απριλίου, καλούμε όλα τα μέρη να εργασθούν για να εμποδίσουν μια νέα κλιμάκωση. Η G7 θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρουν οι υπουργοί Εξωτερικών στην τελική ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε στο τέλος της τριήμερης συνόδου που πραγματοποίησαν στο μικρό ιταλικό νησί Κάπρι.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, η χώρα του οποίου προεδρεύει φέτος της G7, διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ημερήσια διάταξη των εργασιών τροποποιήθηκε σήμερα το πρωί ώστε να περιλάβει τις εκρήξεις στο Ιράν.

«Η G7 εργάζεται για να υπάρξει μια αποκλιμάκωση», επέμεινε διευκρινίζοντας ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή» για τα πλήγματα αυτά. Το Ιράν «άνοιξε και πάλι τον εναέριο χώρο του», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ