Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠορτογαλία: Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των ξένων τουριστών το πρώτο τρίμηνο

Πορτογαλία: Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των ξένων τουριστών το πρώτο τρίμηνο

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Πορτογαλία ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, γεγονός που καθιστά το διάστημα αυτό το καλύτερο πρώτο τρίμηνο που έχει καταγραφεί στη χώρα, χάρη στις διακοπές του Πάσχα, σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία (INE).

Υπολογίζοντας μόνο τους ξένους που διαμένουν σε πορτογαλικά ξενοδοχεία, ο αριθμός των ξένων επισκεπτών κατέγραψε άλμα 10,6% το πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με την περυσινή περίοδο του 2023, που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στην Πορτογαλία.

Ο τουρισμός είναι κινητήριος παράγοντας για την οικονομία της Πορτογαλίας, με όλα τα έσοδα που συνδέονται με τον τουρισμό να αντιστοιχούν σε πάνω από το 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στη χώρα. Ο τουριστικός τομέας ανέκαμψε από την πανδημία της COVID-19 πολύ ταχύτερα σε σχέση με τις περισσότερες άλλες χώρες.

Ο παγκόσμιος τουρισμός αναμένεται να ανακάμψει πλήρως από την πανδημία μόλις φέτος καθώς οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις πιθανόν να είναι κατά 2% αυξημένες σε σχέση με το 2019, όπως είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Η INE ανέφερε ότι αυτά τα αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί από την περίοδο των διακοπών του καθολικού Πάσχα, που φέτος αφορούσε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ πέρυσι μόνο τον Απρίλιο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ