Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤουρκία: Η Άγκυρα θα στηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του...

Τουρκία: Η Άγκυρα θα στηρίξει την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στη Χάγη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αποφάσισε να προσφύγει κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στηρίζοντας την αγωγή της Νότιας Αφρικής για διάπραξη γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δηλώσεις του χτες, Μ. Τετάρτη, μετά τη συνάντησή του με την ομόλογό του της Ινδονησίας Ρέτνο Μαρσούντι, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Ως Τουρκία, αποφασίσαμε να λάβουμε μέρος στην αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο. Με αυτό το βήμα, ελπίζουμε ότι η διαδικασία ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου θα προχωρήσει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο Χακάν Φιντάν διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής μόνο δύο χώρες, η Νικαράγουα και η Κολομβία, κάνουν συγκεκριμένα βήματα για να στηρίξουν την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, κατόπιν ενημέρωσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Στη συνέχεια, αφού ελήφθη αυτή η πολιτική απόφαση από τον πρόεδρό μας και ανακοινώθηκε σε όλο τον κόσμο, θα ολοκληρώσουμε τη νομική εργασία. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες τις φιλικές και σύμμαχες χώρες για το τι μπορεί να γίνει περαιτέρω στο θέμα αυτό, ποιες άλλες χώρες μπορούν να υποβάλουν αίτηση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή τη κατεύθυνση», ανέφερε ο Χακάν Φιντάν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ