Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSEurobank: Mονοψήφιο ποσοστό (8%) κόκκινων δανείων εντός του 2021

Eurobank: Mονοψήφιο ποσοστό (8%) κόκκινων δανείων εντός του 2021

Mονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων θα επιτύχει η Eurobank μέσα στο 2021, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, ο δείκτης NPE της Τράπεζας θα διαμορφωθεί κοντά στο 8%.

Ειδικότερα, οι επιδόσεις του α΄ τριμήνου σε συνδυασμό με την τιτλοποίηση «Mexico» επιβεβαιώνουν το στόχο της Eurobank για τη μείωση του δείκτη NPEs σε μονοψήφιο ποσοστό στο τέλος τους τρέχοντος έτους.

«Η Eurobank, έχοντας ενισχύσει έγκαιρα την κεφαλαιακή της βάση μέσω της συγχώνευσης με τη Grivalia, υλοποίησε πρώτη με επιτυχία και εντός χρονοδιαγράμματος ένα πρόγραμμα επιταχυνόμενης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο οδηγεί τον δείκτη NPEs σε μονοψήφιο ποσοστό ήδη εντός του 2021. Έχοντας αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα ζητήματα του παρελθόντος, η Eurobank βρίσκεται σε προνομιακή θέση να αξιοποιήσει στο έπακρο τον κύκλο ανάπτυξης που ξεκινά σε όλες τις βασικές μας αγορές. Όλες μας οι προσπάθειες επικεντρώνονται σε αυτό το στόχο», όπως ανέφερε ο κ. Καραβίας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, ο δείκτης των NPEs μειώθηκε κατά 14,7 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση στο 14,2% στο τέλος του Α΄ τριμήνου του 2021. Τα συνολικά NPEs υποχώρησαν σε €5,8δισ. από €13,0 δισ. το Α΄ τρίμηνο του 2020, ενώ σημείωσαν μικρή σχετικά αύξηση κατά €117εκ. έναντι του Δ΄ τριμήνου του 2020. Η αύξηση αυτή ήταν σημαντικά χαμηλότερη του αναμενομένου, όπως και ο σχηματισμός των νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που διαμορφώθηκε σε €72 εκ. Η κάλυψη των NPEs από τις σωρευτικές προβλέψεις ενισχύθηκε κατά 630 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση και ανήλθε σε 61,9% στο τέλος Α΄ τριμήνου 2021. 

Παράλληλα, η τιτλοποίηση «Mexico» προχωράει εντός χρονοδιαγράμματος, με τη λήψη της αρχικής αξιολόγησης την περασμένη εβδομάδα και την αίτηση για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ηρακλης ΙΙ να αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες. 

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ