Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑAmgen: Με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα στην Ελλάδα

Amgen: Με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα στην Ελλάδα

Στο πλευρό περισσότερων από 125.000 ασθενών βρέθηκε η Amgen, παρέχοντας δωρεάν πολλές υπηρεσίες που διευκολύνουν την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Με μια ασθενοκεντρική κουλτούρα, η εταιρεία υλοποίησε το προηγούμενό έτος επτά  διαφορετικά ολοκληρωμένα «Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών»  στους τομείς της ογκολογίας, αιματολογίας, καρδιολογίας και φλεγμονωδών νοσημάτων.

Για τον σκοπό αυτό η Amgen συνεργάστηκε με πιστοποιημένους εξιδεικευμένους συνεργάτες, ανακουφίζοντας περισσότερους από 125.000 ασθενείς, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 Μεταξύ αυτών των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν είναι: ψυχολογική υποστήριξη, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, υπενθύμιση λήψης της θεραπείας, κατ’ οίκον εκπαίδευση ασθενών και φροντιστών στον τρόπο χορήγησης της θεραπείας τους και η  συστηματική παράδοση φαρμάκων στο σπίτι.

Στην κατεύθυνση αυτή η Amgen δίνει έμφαση στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), η εταιρεία επικεντρώνεται στη διεξαγωγή σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών, με στόχο να εξασφαλίσει την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες υπό ανάπτυξη θεραπείες και συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2020 πάνω από 900 ασθενείς έλαβαν σε περισσότερες από 30 διεθνείς κλινικές μελέτες, τις οποίες επιμελούνται πάνω από 600 συνεργαζόμενοι επιστήμονες υγείας να απασχολούνται σε αυτές.

Στο πνεύμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, η Amgen και οι εργαζόμενοί της το 2020 στήριξαν την τοπική κοινωνία μέσω δωρεών και  εθελοντικών προσφορών με λήπτες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Επίσης, η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με περισσότερους από 14 φορείς, με σκοπό την ενδυνάμωση της γνώσης υποστηρίζοντας ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ασθενών για σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Επίσης, η Amgen προέβη σε δωρεές υγειονομικού υλικού για την καταπολέμηση της πανδημίας προς το Υπουργείο Υγείας και Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Αναφερόμενος στο  κοινωνικό έργο της εταιρείας ο Γενικός Διευθυντής Amgen Ελλάδος & Κύπρου, Γιώργος Τουσίμης σημείωσε ότι: «με βασική αρχή μας τη διασφάλιση των καινοτόμων φαρμακευτικών θεραπειών προς το σύνολο των ασθενών, προτεραιότητα μας ήταν και το 2020 η φαρμακευτική καινοτομία να οδηγήσει τις εξελίξεις και να αποτελέσει την απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή πρόοδο της κοινωνίας μας. Η συμμετοχή μας σε μεγάλες διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες διασφάλισε την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε νέες, υπό ανάπτυξη θεραπείες ενώ παράλληλα συνέβαλε σημαντικά στην Ελληνική οικονομία. Στην Amgen είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε για μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες φαρμάκου στον κόσμο, η οποία επενδύει σταθερά στην Έρευνα & Ανάπτυξη εδώ και 40 χρόνια, και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας».

Ρ. Μελά

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ