don't even ask

don't even ask

spot_img

Όνειρο ήταν και πάει, το “θετικό” της Mytilineos, η… πρώτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στον “κινηματογράφο” η Eurobank, το χιούμορ… ξυράφι του Απόστολου και το… μεζεδάκι της Πειραιώς

*Όνειρο ήταν και πάει. Για την διάψευση των προσδοκιών περί μειώσεων στα τιμολόγια του ρεύματος, ο λόγος. Η αρχή είχε γίνει με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Σκρέκα, αφορούσε δε την περιστολή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Ωστόσο, ακολούθησε εισήγηση του ΔΕΔΔΗΕ-που ενέκρινε η ΡΑΕ- βάσει της οποίας ο ειδικός λογαριασμός των ΥΚΩ είναι ελλειμματικός. Κατά 100 εκατ. το 2021. Οπερ με ελλείμματα- κοινωνική πολιτική δεν.

*Σε “θετικό” από “σταθερό” αναβαθμίζει το outlook της Mytilineos η Standard & Poor’s. Σύμφωνα με το μοντέλο του οίκου αξιολόγησης η εισηγμένη προβλέπεται να καταγράψει ebitda 500 εκατ. (το 2022) από 350 εκατ. (2021). Η αλλαγή του outlook δημιουργεί προσδοκίες για αναβάθμιση σε ορίζοντα 6-12 μηνών. Στο Μιλάνο, ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας. 2 σημαντικές εκθέσεις στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας (30/11-2/12) η ENLIT Milan και η European Utility Week. Περισσότερα στο 10times.com/milano.it

*Black Delta Entertainment Services S.A ο βραχίονας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον τουριστικό κλάδο. Η πρώτη δουλειά- σε αυτόν τον τομέα- για τον ισχυρό άνδρα της ΒΙΑΝΕΞ κλείνεται στην Πάργα, καθώς έχει πλειοδοτήσει σε διαγωνισμό για την 40ετή παραχώρησης ακινήτου, σε έκταση 40 στρεμμάτων.

*Πολλά πακέτα σε Lamda Development, Fourlis στην χθεσινή συνεδρίαση. Άλλοι φεύγουν-άλλοι έρχονται. Έλληνας και ξένος (;) οι αποδέκτες.

*Και στον “κινηματογράφο” η Eurobank; Προς ώρας, καθώς απέκτησε το 100% των δικαιωμάτων ψήφου της Village Roadshow Operations. Η τράπεζα είχε βγάλει σε πλειστηριασμό τις μετοχές της VRO, χωρίς να υπάρξει προσφορά. Αποτέλεσμα να μείνουν στην Eurobank, με τιμή πρώτης προσφοράς. Πάντως το εν λόγω asset έχει καταχωρηθεί σε λογαριασμό προς πώληση.

*Για 1 εκατ. ευρώ-θυμίζω- είχε πουλήσει η AVE την STER Cinemas (το 2020), επένδυση που είχε κλείσει 15ετία και δεν είχε πάει ιδιαίτερα καλά για τον ευρύτερο όμιλο. Είναι ένα θέμα, με τόσες κινηματογραφικές αίθουσες (αλυσίδες/Village, Ster κ.λ.π) τι θα γίνει με το θέαμα στα “κάτω” του. Τομέας, που τόσο εταιρείες συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Κοντομηνά “έγραψαν” ζημίες εκατομμυρίων.

*Μου είπαν, πως κάπου διάβασαν ότι οι σχέσεις Διοικητή της ΤτΕ με τον Πρωθυπουργό είναι στον “πάγο”. Τους συνέστησαν να ξανά κάνουν ρεπορτάζ, ρωτώντας-αυτή την φορά- τους σωστούς ανθρώπους.

*Για Jumbo/Βακκάκη τα’ χαμε πει, πως γιορτές έρχονται και όπως παραδοσιακά συμβαίνει η μετοχή θα είναι στα πάνω της. Με διαφήμιση, που τα “σπάει” (που θα έλεγε και η κόρη μου). Είπαμε sui generis περίπτωση ο Απόστολος αλλά με αίσθηση του χιούμορ… ξυράφι.

*PVMezz, στο… μεζεδάκι της Πειραιώς, διακινήθηκαν 19,46 εκατ. τμχ. Ήταν ο μεγαλύτερος όγκος τμχ, που διακινήθηκε εδώ και 2,5 μήνες.

*Σε υψηλά 145 μηνών η οικογένεια Δημοτσάντου. Με το χθεσινό 5,41% στα 3,90 ευρώ η μετοχή της MEDICON έπιασε τιμές 12 plus ετών.Ο κλάδος, όπου εξειδικεύεται η εταιρεία του Σπυρίδωνα Δημοτσάντου είναι αυτός της ανάπτυξης, παραγωγής διαγνωστικών προϊόντων για αναλυτικά εργαστήρια στον χώρο της υγείας. Μία πρόχειρη ματιά στο site της- mediconsa.com- και θα δείτε συνεργασίες με ΑΒΒΟΤΤ, DIATRON, CEPHEID, DIAMEDIX, Nova Biomedical κ.α. Αποτίμηση; στα 17,24 εκατ. Έτσι και ήταν σε κάνα NYSE…     

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask