Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΧωρίς… όργανα οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Χωρίς… όργανα οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό

Άλλα προγραμμάτιζαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού και άλλα τους βγήκαν μπροστά τους. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε μια «πανηγυρική συνεδρίαση» του υπουργικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός θα περιέγραφε την ανάγκη να τονωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των ασθενέστερων οικονομικά απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα με μια αύξηση της τάξεως του 7-8% για να προκηρύξει στη συνέχεια τις εθνικές εκλογές βάζοντας ως προτεραιότητα τις αυξήσεις των αποδοχών και τη δημιουργία καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας για την επόμενη 4ετία.

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη όμως, κρίνεται ότι μια τέτοια «φιέστα» θα ήταν τουλάχιστον ύβρις. Έτσι, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει προς το τέλος αυτής της εβδομάδας χωρίς να υπάρξει καν συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Το ποσοστό της αύξησης έχει κλειδώσει, τα κείμενα των ανακοινώσεων έχουν γραφτεί και το μόνο που εκκρεμεί είναι η τελική ανακοίνωση ώστε να ξεκινήσουν και οι σχετικές προετοιμασίες από τα λογιστήρια των εργοδοτών.

Όσο για το τελικό ποσό φαίνεται να «κλειδώνει» στο επίπεδο των 760-770 ευρώ μεικτά με το ποσό αύξησης να κινείται στην περιοχή του 7-8%. Πιο μεγάλες αυξήσεις που είχαν ακουστεί (800 ευρώ) δεν υιοθετούνται καθώς και οι επιχειρήσεις μπαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά λόγω της μεγαλύτερης του αναμενομένου αύξησης των επιτοκίων και πολιτικά δεν έχει πλέον κανένα νόημα καθώς μια πολύ μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού δεν μπορεί πλέον να αντιστρέψει το κακό κλίμα στην κοινωνία μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ