Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧρ. Σταϊκούρας: Οι λόγοι αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας

Χρ. Σταϊκούρας: Οι λόγοι αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να είναι δίπλα στους μικρομεσαίους εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απευθυνόμενος στα μέλη του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι η κρίση λόγω του πανδημίας είναι βαθιά και το έλλειμα θα είναι μεγαλύτερο, όπως και το χρέος. Παράλληλα όμως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και συνολικά για την πορεία της οικονομίας. Οι λόγοι είναι ότι δεν πλήττεται όλο το κομμάτι της κοινωνίας, αυξήθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις κατά 21 δισ. ευρώ -κάτι που όπως εκτίμησε θα βοηθήσει στο άμεσο μέλλον για την τόνωση της κατανάλωσης, προέβλεψε ότι ο τουρισμός θα έχει και καλύτερη πορεία από πέρσι και αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έκανε λόγο για επέκταση του προγράμματος εστίασης και σε άλλους κλάδους, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων εστίασης που θα στηριχθεί από το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, άφησε «παράθυρο» βελτίωσης των μέτρων για ένδυση και υπόδηση, δεσμεύθηκε για περαιτέρω στήριξη των επαγγελματιών των Σχολών Οδηγών μέσω της Επιστρεπτέας 7, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές και για το θέμα της μείωσης ενοικίων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα δει για πόσο μπορεί να το αντέξει.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ