Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΦον ντερ Λάιεν: Η Ιταλία είχε δίκιο στην αρχή της πανδημίας

Φον ντερ Λάιεν: Η Ιταλία είχε δίκιο στην αρχή της πανδημίας

Την Πέμπτη 6 Μαϊου η Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, Ursula Von der Leyen, παρενέβη στην ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης 2021.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαύρη, η Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Θυμάμαι καλά την αρχή της πανδημίας και τις εκκλήσεις της Ιταλίας στην Ευρώπη. Οι Ιταλοί ζήτησαν την αλληλεγγύη και τον συντονισμό της Ευρώπης. Η Ιταλία είχε δίκιο, η Ευρώπη έπρεπε να παρέμβει. Και αυτό κάναμε». 

Στην συνέχεια, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της Υγείας που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη φέτος στις 21 Μαΐου:

“Με τον Ντράγκι στη Ρώμη (…) πρέπει να περάσουμε από ad hoc λύσεις για την πανδημία σε ένα σύστημα που λειτουργεί για ολόκληρο τον κόσμο”. Επίσης, ολοκλήρωσε την σκέψη της λέγοντας μάλιστα στα Ιταλικά πως “η ιστορία της Ευρώπης είναι μια ιστορία αναγέννησης” και πως “η Αναγέννηση της Ευρώπης μετά την πανούκλα ξεκίνησε από την Φλωρεντία. Η αναγέννηση της υγείας μας ξεκινάει στη Ρώμη”.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η αναφορά της Προέδρου von der Leyen στον Don Lorenzo Milani, γνωστός Ιταλός ιερέας που ασχολήθηκε με άπορα παιδιά αλλά και με το θέμα της αντιρρησίας συνείδησης:  

“Λίγα χιλιόμετρα από τη Φλωρεντία υπάρχει ένα χωριό, Barbiana, όπου ο Don Lorenzo Milani έγραψε στα Αγγλικά «I Care – Νοιάζομαι» στα τείχη του σχολείου. Είπε στους μαθητές ότι αυτές ήταν οι δύο πιο σημαντικές λέξεις που έπρεπε να μάθουν. Οι Ευρωπαίοι έχουν δείξει με τις πράξεις τους τι σημαίνει. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα της Ευρώπης: Νοιαζόμαστε”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ