Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥπάρχει ένα ζήτημα εσωτερικού ελέγχου στις δομές;

Υπάρχει ένα ζήτημα εσωτερικού ελέγχου στις δομές;

Στο ζήτημα λειτουργίας των δομών προστασίας ανηλίκων αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, σχολιάζοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ένα ζήτημα ελέγχου εσωτερικού.

«Στις δομές οφείλουν να εργάζονται άνθρωποι που ασκούν και κοινωνικά επαγγέλματα, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί χειρίζονται νεανικές ψυχές και αντιλαμβάνεστε ότι η μόνη στήριξη των παιδιών που είναι σε αυτές τις δομές είναι ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι. Άρα υπάρχει μεγάλη ευθύνη από όλους, ακόμα και όταν βλέπουν ένα συνάδελφό τους να κάνει οποιεσδήποτε περίεργες κινήσεις», ανέφερε ο κ. Λέων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «όταν βλέπουμε ένα παιδί να αλλάζει η συμπεριφορά του, να έχει περίεργα σημάδια, τότε οφείλουμε να πλησιάσουμε το παιδί, να πάμε στους ειδικούς. Στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, είναι πάρα πολύ σημαντικό το παιδί να το οδηγήσουμε άμεσα, αφενός σε ένα παιδοψυχίατρο και έναν παιδοψυχολόγο και αφετέρου σε έναν ιατροδικαστή, έτσι ώστε έγκαιρα να έχουμε την πιστοποίηση αυτής της καταγγελίας».

Έχοντας εμπειρία στον εντοπισμό περιστατικών παιδικής κακοποίησης ο κ. Λέων τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν έγκαιρα οι δράστες ή να αποκλειστεί μια τέτοια καταγγελία γιατί όσο υπάρχει στη δημοσιότητα δεν κάνει καλό και σε αυτές τις δομές.

«Εσωτερικά πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος. Σίγουρα και η πολιτεία, επειδή πολλές φορές χρηματοδοτεί τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχει μια ευθύνη να ελέγχει όχι μόνο αν θέλετε οικονομικά αυτές τις δομές, αλλά και επί της ουσίας και τη λειτουργία εν γένει και αυτού του προσωπικού» πρόσθεσε ο κ. Λέων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ