Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤουρκικές εκλογές: Η επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τουρκικές εκλογές: Η επόμενη μέρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία μίλησε στο MEGA ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την προηγούμενη κάλπη και μετά την συμμαχία του με τον Σινάν Ογάν, έχει την παράσταση νίκης. Μάλιστα, μετά την συνεργασία του Κεμάλ Κιλιτσντλαρογλου με τον Ουμίτ Οζντάγ, τον ηγέτη του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος, φαίνεται ότι υπάρχει ρήγμα στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης. Κάποια μέλη του κουρδικού κόμματος αναφέρουν ότι δεν θα ψηφίσουν τον Κιλιτσντάρογλου, αυξάνοντας τις πιθανότητες επανεκλογής του Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό ρεκόρ.

«Η Τουρκία μπροστά της έχει δύσκολες μέρες στην οικονομία. Όταν η Τουρκία αρχίζει να έχει εσωτερικά προβλήματα τότε δημιουργεί διαφορές εξωτερικές κρίσεις. Θα ξεκινήσει ένα διάλογο με τις ΗΠΑ, προκειμένου να βρει τα χρήματα εκτός ΔΝΤ. Δημιουργείται μία ευκαιρία για τις στις τρεις χώρες, Ελλάδα Τουρκία και Κύπρο καθώς θα υπάρχουν νέες κυβερνήσεις, με ανανεωμένη την πολιτική εντολή. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η Τουρκία θα επιστρέψει στη Δύση ή θα συνεχίσει αυτό το παιχνίδι με την Ρωσία», είπε αρχικά ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Δεν θα εγκαταλείψει το δόγμα της ‘’Γαλάζια Πατρίδας’’. Θα συνεχίσουμε να έχουμε περιόδους νηνεμίας αλλά και έντασης. Ο Ερντογάν έχει σχεδιάσει μία διπλωματική επίθεση σε όλα τα μέτωπα με επιστολές και επιστράτευση δικηγορικών γραφείων του εξωτερικού», συμπλήρωσε.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ