Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕΕ: Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

ΕΕ: Ανεξάρτητη έρευνα για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα μέσω εκπροσώπου της ότι θέλει να διεξαχθεί μια «ανεξάρτητη» έρευνα μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στα δύο κύρια νοσοκομεία της λωρίδας της Γάζας.

«Είναι κάτι που μας υποχρεώνει να ζητήσουμε μια ανεξάρτητη έρευνα για όλες τις υποψίες και για τις περιστάσεις» αυτής της ανακάλυψης, «επειδή δημιουργείται η εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχουν παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ, ο Πέτερ Στάνο.

Ο ΟΗΕ ζήτησε ήδη από χθες, Τρίτη, να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για τους ομαδικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν μέσα στα δύο κύρια νοσοκομεία της λωρίδας της Γάζας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Ανθρώπου Φόλκερ Τουρκ εξέφρασε τη «φρίκη» του για την καταστροφή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, του αλ-Σίφα, και του δεύτερου μεγαλύτερου νοσοκομειακού ιδρύματος του παλαιστινιακού αυτού εδάφους, του ιατρικού συγκροτήματος Νάσερ του Χαν Γιουνίς, «και για την ανακάλυψη ομαδικών τάφων κοντά στα μέρη αυτά».

Ο ισραηλινός στρατός έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη. Ο ισχυρισμός ότι «έθαψε πτώματα Παλαιστινίων είναι αβάσιμος», ανέφερε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ