Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤουρκία: Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Τουρκία: Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας με θέμα την ενίσχυση του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Η επιβάρυνση των σχέσεων Άγκυρας – Ουάσιγκτον, μετά και το αποτυχημένο- σε διπλωματικό επίπεδο -ταξίδι του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ και το διπλό «όχι» για επανεξέταση της τουρκικής συμμετοχής στα F-35 και την προμήθεια νέων και αναβαθμισμένων F-16, καθιστά πλέον αδύνατη οποιαδήποτε σκέψη για αγορά αμερικανικών εξοπλισμών.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει αυτή τη στιγμή σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της τουρκικής και προσφέρει στην Ελλάδα απόλυτη αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», αναφέρει ότι στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που θα συνεδριάσει σήμερα υπό τον Ερντογάν, θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα των «προκλήσεων» της Ελλάδας στο Αιγαίο, και οι εξελίξεις στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο τουρκικό τύπος εστιάζει την προσοχή του στις ισχυρές συμμαχίες που έχει η χώρα μας με την Αμερική, Γαλλία και Αίγυπτο, οι οποίες της έχουν αποφέρει ισχυρά όπλα, όπως τα αεροσκάφη F-16 Viper, τα F-35 και τα Rafale.

Ο τουρκικός Τύπος προειδοποιεί πως «το χειρότερο σενάριο προβλέπει το 2030 ελληνική υπεροχή στο Αιγαίο. Η Τουρκία δεν διαθέτει τέτοια όπλα ή στην καλύτερη να παίρνει τότε τα πρώτα F-16 Viper».

Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας προσθέτουν ότι «η Τουρκία δεν θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εθνικού μαχητικού αεροσκάφους και επίσης όπως ανακοινώθηκε δεν θα πάρουμε οριστικά ούτε τα F-35».



spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ