Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΤα κίτρινα γάντια: Δείτε το μέρος που γυρίστηκε η αγαπημένη ελληνική ταινία

Τα κίτρινα γάντια: Δείτε το μέρος που γυρίστηκε η αγαπημένη ελληνική ταινία

Η ταινία «Τα κίτρινα γάντια», σε σκηνοθεσία Σακελλάριου και σενάριο των Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του έργου των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου «Η Ρένα εξώκειλε», που γράφτηκε για το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη, χωρίς όμως ο ίδιος να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική ταινία, γιατί δυστυχώς απεβίωσε στις 20/2/1960.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, τη θέση του πήρε ο μεγάλος κωμικός Νίκος Σταυρίδης. Την παράσταση κλέβει ο Γιάννης Γκιωνάκης με τον σύντομο ρόλο του αφελή Γιάννη Μπρίλη. Στην πραγματικότητα, ο Γκιωνάκης μιμήθηκε έναν χαζούλη τύπο που κυκλοφορούσε τότε στα καμαρίνια των ηθοποιών. Κλασική ατάκα που αναπαράγεται μέχρι σήμερα είναι ο διάλογος μεταξύ Γκιωνάκη-Σταυρίδη: «Πορτοκαλάδα από πορτοκάλια θέτε;».

Αναζητήσαμε την μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, την αειθαλή και επιβλητική Μάρω Κοντού και την καλέσαμε να θυμηθεί κάποιες από τις στιγμές των γυρισμάτων.

Κίτρινα Γάντια: Ο Παντελής Ζερβός μπαίνει στην ταβέρνα -Δεξιά η Αγ. Μαρίνα

Η κορυφαία σκηνή υποτίθεται ότι γυρίζεται στους Αγίους Θεοδώρους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα έχει γυριστεί στο 34ο χιλιόμετρο Αθηνών – Σουνίου, στην Αγία Μαρίνα Αττικής.

Ο Νίκος Σταυρίδης ετοιμάζεται να μπει στο καφενεδάκι. Στο βάθος η Αγία Μαρίνα

Η Μάρω Κοντού, μιλώντας στο iefimerida.gr μας επιβεβαίωσε ότι η σκηνή στην ταινία «Κίτρινα Γάντια» με τον Γκιωνάκη ως τρελο-Μπρίλη και τον Νίκο Σταυρίδη, γυρίστηκε στην Αγία Μαρίνα Αττικής. Η ίδια δεν συμμετείχε φυσικά στη σκηνή, όπως νόμιζε ο ζηλότυπος «σύζυγός» της στην ταινία, Νίκος Σταυρίδης, σύμφωνα με το σενάριο.

Κίτρινα Γάντια: Ο Νίκος Σταυρίδης μπαίνει στο καφενεδάκι -Δεξιά η ταβέρνα Λαζάρου σήμερα

Η εκκλησία φαίνεται καθαρά στα εξωτερικά γυρίσματα. Δίπλα της υπήρχε και ένα πρατήριο βενζίνης, το οποίο δεν υπάρχει σήμερα.

Στην ταβέρνα Λαζάρου στο 34ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, που λειτουργεί από το 1955 υπάρχουν οι αφίσες της ταινίας «Κίτρινα Γάντια»

Η σκηνή γυρίστηκε σε στούντιο, όμως τα εξωτερικά πλάνα δείχνουν ότι απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας υπήρχε ένα καφενεδάκι.

Επρόκειτο για ένα αναψυκτήριο καθώς εκείνη την εποχή φτιάχνονταν ο παραλιακός δρόμος Αθηνών-Σουνίου και ξεδιψούσε με τις πορτοκαλάδες του (από πορτοκάλια) τους εργάτες.

Αριστερά: Γκιωνάκης -Σταυρίδης -Δεξιά: Η κυρία στην ταβέρνα Λαζάρου στην Αγ. Μαρίνα ήταν μικρό παιδάκι όταν γυρίζονταν τα «Κίτρινα Γάντια» και θυμάται σκηνές

Αυτό το «αναψυκτήριο» υπάρχει και σήμερα και είναι η ταβέρνα «Λαζάρου».

Ο ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου λεγόταν Λαζάρου και σήμερα, ο εγγονός του εξακολουθεί να έχει στην ίδια θέση μια ψαροταβέρνα πλάι στη θάλασσα με την επωνυμία «Λαζάρου».

Η ταβέρνα «Λαζάρου» στο 34ο χλμ Αθηνών-Σουνίου. Εδώ γυρίστηκαν οι εξωτερικές σκηνές από τα «Κίτρινα Γάντια»

Οπως μας είπε ο ίδιος μάλιστα κρατήθηκε η επωνυμία την οποία διεκδικούσε γνωστός σεφ, καθώς το μαγαζί λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/stories/ellinikes-tainies-poy-gyristikan-dieythynseis


spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ